Odpowiedź jednego z katolików na temat reinkarnacji

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Odpowiedź jednego z katolików na temat reinkarnacji

Postautor: cthulhu87 » 06 kwie 2010, 21:25

Zresztą, jeśli kogoś pociągają takie rozmowy, polecam moją ( i Luperciego, mam nadzieję że nie ma nic przeciwko...) nużącą dyskusję na innym forum:

http://www.forumchrzescijanskie.org/vie ... c&start=45

Jakoś przed świętami sobie darowałem, bo chyba nie ma większego sensu w tych rozmowach, ale może kiedyś do tego wrócę:).

Prawda niestety jest taka, jak mówił Luperci. Jeśli ktoś szuka, to znajdzie; jeśli nie, to żaden argument go nie przekona, nawet najbardziej logiczny...
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Luperci Faviani » 06 kwie 2010, 21:28

cthulhu87 pisze:Zresztą, jeśli kogoś pociągają takie rozmowy, polecam moją ( i Luperciego, mam nadzieję że nie ma nic przeciwko...) nużącą dyskusję na innym forum:

http://www.forumchrzescijanskie.org/vie ... c&start=45

O! jak miło! A myślałem, że usunęli stamtąd moje konto :P
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: cthulhu87 » 06 kwie 2010, 21:30

Luperci Faviani pisze:O! jak miło! A myślałem, że usunęli stamtąd moje konto

Nie ma to jak porządna krucjata spirytystyczna na katolickim forum:)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Luperci Faviani » 06 kwie 2010, 21:55

Rzuciłem sobie okiem na tamte wpisy i muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem Twoich postów! Widzę, że też byłeś zdeterminowany :) Teraz powinniśmy przegrupować siły i z podwójnym impetem przepuścić atak także na inne tematy :twisted: - skoro krucjata. A przecież wiemy, że Bóg jest po naszej stronie! :D
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Robert » 06 kwie 2010, 22:00

hahaha... rozbawiliście mnie:D "krucjata spirytystyczna" na forum chrześcijańskim :D

„Jeśli dojdziesz do ładu z własnym wnętrzem, wówczas to, co zewnętrzne, samo się ułoży. Rzeczywistość pierwotna tkwi wewnątrz, a zewnętrzna jest wobec niej wtórna.„ Eckhart Tolle
Awatar użytkownika
Robert

Postautor: Luperci Faviani » 06 kwie 2010, 22:10

Trzeba zaciągnąć tam Konrada i wymyślić mu jakąś bojową ksywę...
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: cthulhu87 » 06 kwie 2010, 22:13

Luperci Faviani pisze:Trzeba zaciągnąć tam Konrada i wymyślić mu jakąś bojową ksywę...

Może "Death Knight" albo "Dark Vader"? :twisted:
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Luperci Faviani » 06 kwie 2010, 22:15

Ewentualnie "Pluszowy Miś". A gdy po trzech latach regularnych, "pro katolickich" wpisów zostanie moderatorem, to się nie pozbierają...
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Damian » 06 kwie 2010, 22:47

Jakiś czas temu Święta Ikwizycja paliła ludzi na stośie a nie wspomne już o wyprawach krzyżowych i też ludzią wmawiali głupoty że walczą z dabłem itp.Dzisiaj już takich rzeczy robić nie mogą bo świat się zmienił a oni muszą podążać za swiatem bo nikt ich nie bedzie słuchać ani sponsorował.Dla koscioła najlepszą rzeczą było by jakby 100% ich parafian było poprostu ciemna i głupia a oni mogli nimi manipulować.Całe szczęście że takie czasy już i wreście odchodzą a ludzie którzy słysza te ich nie logiczne opowiesci wolą wcale nie chodzić do koscioła albo idą od święta.Nawet w małych miejsowosciach gdzie ksiądz można powiedzieć że rządził ,ludzie już nie dają na siebie wpływać bo on ma takie a nie inne widzimisie.I tak za 100 lat a może mniej stwierdzą ze w pewnych żeczach które dla nich dzisiaj są nie do podważenia ,powiedzą żę sie mylili albo żle to inerpretowali.Zganią na poprzedie pokolenia i bedzie dobrze.Dziwie się niektórym pytanią bo przecież zwykła logiga przeczy im ,nikt nie musi byś na zbyt ineligentny żeby sam sobie na nie odpowiedziec i że tak nie może byś.Ale jak już powiedziałęm według kosciła mamy wierzyć,nie pytać,nie rozmawiać o tych żeczach bo takie prawo jest i musi byś a już broń boże mysleć logicznie!Zapewne takie myslenie bedzie powodowane pdszeptami diabła.Więc tłumaczenie komuś coś co i tak on nie chce zrozumieć tylko najlepiej jak by mogł to wysmiać a innych którzy myślą inaczej poniżyć albo najlepiej na stos hehehe jest zbędne.
Damian

Postautor: Robert » 07 kwie 2010, 07:20

A tak wracając do krucjat cthulhu87 i Luperci Faviani. Myślę, że nie ma co robić ich na forach chrześcijańskich bo po co na siłe uszczęśliwiać, są już wierzącymi-bez logicznych rozważań wiec jest git=) Głównym problemem dla nas nie powinien być Kościół tylko nawrócenie ateistów, materialistów i inni niewierzący! Uważam, że dziś bardzo dużo osób szuka wiary, trzeba tylko wyciągnąć do nich rękę. Więc "wojny" z katolikami itd. jest bezsensowna, powinniśmy raczej działać w jednej drużynie a celem są niewierni :P

„Jeśli dojdziesz do ładu z własnym wnętrzem, wówczas to, co zewnętrzne, samo się ułoży. Rzeczywistość pierwotna tkwi wewnątrz, a zewnętrzna jest wobec niej wtórna.„ Eckhart Tolle
Awatar użytkownika
Robert

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi