Medium czy choroba psychiczna

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Medium czy choroba psychiczna

Postautor: danut » 09 paź 2017, 14:12

Jestem ostrożna w osądach, słuchałam jego wypowiedzi i daje się wyczuć z nich to, że boi się przedstawić sprawy po swojemu, zobrazować jej tak jak naprawdę widział bez dopisywania jej do tej otoczki, by nie sprzeciwić się w najmniejszym stopniu ideom kościoła.
danut

Postautor: cthulhu87 » 09 paź 2017, 14:17

danut pisze:Jestem ostrożna w osądach, słuchałam jego wypowiedzi i daje się wyczuć z nich to, że boi się przedstawić sprawy po swojemu, zobrazować jej tak jak naprawdę widział bez dopisywania jej do tej otoczki, by nie sprzeciwić się w najmniejszym stopniu ideom kościoła.

Jak możesz stwierdzać, że ktoś się boi sprzeciwiać ideom kościoła, skoro wprost mówi o reinkarnacji, którą kościół stanowczo odrzuca?
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 09 paź 2017, 14:25

cthulhu87 pisze:
danut pisze:Jestem ostrożna w osądach, słuchałam jego wypowiedzi i daje się wyczuć z nich to, że boi się przedstawić sprawy po swojemu, zobrazować jej tak jak naprawdę widział bez dopisywania jej do tej otoczki, by nie sprzeciwić się w najmniejszym stopniu ideom kościoła.

Jak możesz stwierdzać, że ktoś się boi sprzeciwiać ideom kościoła, skoro wprost mówi o reinkarnacji, którą kościół stanowczo odrzuca?

Reinkarnacja nie jest stanowczo odrzucana szczególnie w Brazylii, gdzie kościół trzyma się różnych wierzeń pobocznych i religii,to specyficzny kraj pod tym względem i bardzo nastawiony na wszelakie wierzenia o zaświatach. A chcący przestawiać prawdę trzeba zerwać z wierzeniami, no chyba ze coś je dosadnie potwierdzi.

Ps. I żeby nie było, uważam Xaviera za cenne źródło informacji, ale jednak dopasowywanie tego co przekazywał pod cudzą modlę,byleby się z niej nie wyłamać mi nie pasuje,
danut

Postautor: czarnyMag » 09 paź 2017, 15:17

Chico Xawier pisze koło 400 książek przy czym pisze je kilkunastoma stylami :twisted: a w wywiadzie TV Brazylia mówi "mam dla Ciebie "ojcze święty" wiele szacunku i mówi to duch który "wie" :lol: :lol: :lol: że wszyscyśmy sobie równi i równiśmy do Jezusa :twisted: RÓWNI nie dziady i Zbawiciel a RÓWNI :!: :!:
Chico Xawier :twisted: kim był ten ślimak :?: :!:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 09 paź 2017, 15:21

:lol: "Ojcze święty" - aha. A nawet Jezus mył nogi swoim uczniom i walczył o to bezpośrednie i równe traktowanie.
danut

Postautor: czarnyMag » 09 paź 2017, 15:23

danut pisze::lol: "Ojcze święty" - aha. A nawet Jezus mył nogi swoim uczniom i walczył o to bezpośrednie i równe traktowanie.

Nawet Demony wiedzą, że jest tylko Jeden Ojciec Święty :!: A ten "wielki" człowiek nie wiedział - "medium" :lol:
A Jezus - te jego mycie nóg :lol: Gdy mówimy Jezus widzimy (gdy nam pokażą) jedynie złote światło pod czymś co nas słucha - to coś to dla mnie Bóg :twisted: A więc możesz sobie myć nogi krowie a i tak nie ma to znaczenia dla pozostałych :!:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 09 paź 2017, 15:32

Wzajemny szacunek ma wielkie znaczenie dla wspólnoty,dla rzeczywistości ogólnie i nawet do krowy, bo nie można czuci się wywyższonym kiedy jest się zależnym od wszystkiego wokół. Tylko ze szacunek nie wyraża się w hołdowaniu i oddawaniu komos/czemuś pokłonów.
danut

Postautor: czarnyMag » 09 paź 2017, 15:38

danut pisze:Wzajemny szacunek ma wielkie znaczenie dla wspólnoty,dla rzeczywistości ogólnie i nawet do krowy, bo nie można czuci się wywyższonym kiedy jest się zależnym od wszystkiego wokół.

Otóż nie :!: Człowiek a właściwie ten w nim nie jest uzależniony od niczego :!: Wszystko jest złudą i bez znaczenia - bo mamy wolną wolę a więc nie konsekwencja rodzi kolejne wcielenie a marketing i sugestia :twisted:
A My możemy przetrwać nawet na odludziu i jeszcze możemy wyżywić na tym odludziu własne ciało - możemy je wyżywić światłem/wiarą :!:
A do czego Ci osobiście jest potrzebny Diabeł w purpurze z Watykanu :?: :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 09 paź 2017, 15:43

czarnyMag pisze:
danut pisze:Wzajemny szacunek ma wielkie znaczenie dla wspólnoty,dla rzeczywistości ogólnie i nawet do krowy, bo nie można czuci się wywyższonym kiedy jest się zależnym od wszystkiego wokół.

Otóż nie :!: Człowiek a właściwie ten w nim nie jest uzależniony od niczego :!: Wszystko jest złudą i bez znaczenia - bo mamy wolną wolę a więc nie konsekwencja rodzi kolejne wcielenie a marketing i sugestia :twisted:
A My możemy przetrwać nawet na odludziu i jeszcze możemy wyżywić na tym odludziu własne ciało - możemy je wyżywić światłem/wiarą :!:
A do czego Ci osobiście jest potrzebny Diabeł w purpurze z Watykanu :?: :lol:

Bzdury piszesz, jesteś malutkim trybikiem Układu, poza nim i bez niego nawet nie pierdniesz. :lol: jak i my wszyscy i wszystko wokół. A co to jest odludzie,czy to już nie hologram? Wszystko jest złudą a owe odludzie czym?
danut

Postautor: czarnyMag » 09 paź 2017, 15:49

danut pisze:Bzdury piszesz, jesteś malutkim trybikiem Układu, poza nim i bez niego nawet nie pierdniesz. :lol: jak i my wszyscy i wszystko wokół. A co to jest odludzie,czy to już nie hologram? Wszystko jest złudą a owe odludzie czym?

A kim jest papież dla Ciebie i do czego go potrzebujesz :?: :!: bo nie odpowiedziałaś a zapieniłaś :twisted:
Mi do niczego i każdy kto gra ułomność w stosunku do niego jest dla mnie ułomnym :!: jak grał "wielki Xsavier" :twisted:
A więc hologram czy nie (wolę osobiście świat materialny). I jakim "trybikiem" :?: Ja jestem duchem świadomym siły, stworzonym na wzór i podobieństwo do swego Stwórcy który tchnął we mnie życie i Jestem jedynym w swoim rodzaju - Jedynym - jak Wy zresztą (tylko Wy jeszcze śpicie :D
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi