pomoc medium

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: pomoc medium

Postautor: esuowaty » 28 cze 2016, 20:46

Kto powiedział, że po tym ze mi się sniła byłem nagrywać na cmentarzu? Po prostu interesuje się tym...
esuowaty

Postautor: OneNight » 28 cze 2016, 20:49

Przeczytaj proszę Księge Mediów autorstwa Allana Kardeca.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: cthulhu87 » 28 cze 2016, 21:16

Nie wydaje mi się, aby duchy rozumiane jako istoty będące po prostu ludźmi, choć bez ciała fizycznego, lubiły odwiedzać cmentarze i piwnice. Gdybym był duchem i mógł odwiedzać różne miejsca, zdecydowanie wolałbym inne, ciekawsze i weselsze okolice, no bo kto normalny lubi przesiadywać w piwnicy? Spirytyzm to nie "Z archiwum X" :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 28 cze 2016, 21:27

Cmentarze;
Miejsce, gdzie znajdują się ciała zmarłych. We współczesnych horrorach panuje pogląd, że tam gdzie zwłoki, tam jest ich właściciel.
Piwnice;
Pogląd o nawiedzonych piwnicach wziął się również z horrorów - duchy osób, które były torturowane i przetrzymywane w piwnicach, przepełnione zemstą trwają w tym miejscu, czekając na przyjście swojego tyrana.

W spirytyźmie nie wygląda to tak, jak jest ukazane na filmach. Oprócz księgi mediów polecam również księge duchów - zanim zaczniesz się bawić w transkomunikacje, a zrozumiesz że wszystko jest mniej tajemnicze i straszne niż się wydaje ;)
Awatar użytkownika
OneNight

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi