telepatia

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: telepatia

Postautor: Luperci Faviani » 07 lut 2010, 13:48

qaz pisze:1 - Ile może trwać seans spirytystyczny?
2 - Czy duchy dusze zmarłych mogą na coś nie odpowiedzieć?
3 - Jak taki seans może wplywać na zdrowie medium?
4 - Czy z osobą zmarłą można nawiązać kontakt przy pomocy jej fotografii?

odp.1 - Seans może trwać tak długo, aż medium całkowicie opadnie z sił.
odp.2 - Mogą nie odpowiedzieć, jeśli nie chcą, albo jeśli czegoś nie wiedzą.
odp.3 - Może zachorować i umrzeć.
odp.4 - Można nawiązać kontakt przy pomocy fotografii, ale tak na prawdę kluczową rolę odgrywa tutaj myśl, a nie samo zdjęcie. Kontakt można nawiązać znając, np. tylko imię, albo nazwisko, albo pseudonim, ksywę zmarłego, albo cokolwiek, co pozwala skupić myśli na konkretnej duszy.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: qaz » 07 lut 2010, 14:16

3. Może zachorowac... na jakie choroby chodzi mi szczególnie o te psychiczne?
Mam jeszcze pytanie trochę z innego kierunku. Czytałam troche o przypadkach
nawiedzen. Dlaczego wszędzie jest prawie podobnie tzn. coś stuka , wyłącza
telewizor , rusza zasłonami w oknach itp. zdarzeniach?
qaz

Postautor: Luperci Faviani » 07 lut 2010, 14:38

Czy to pytanie ma coś wspólnego z telepatią?

Duchy niższe manifestują się w ten sposób. Duchy wyższe nie straszą ludzi.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: qaz » 07 lut 2010, 15:18

Nie ma to pytanie nic ws;polnego z telepatią. Nie chciałam zakładać nowego tematu.
qaz

Postautor: Robert » 24 lut 2010, 12:55

gaz

brakuje Ci teoretycznej wiedzy i uważam ze jakiekolwiek próby z Twojej strony ignorowania w świat duchowy mogą skończyć się źle. Zachęcam wszystkich którzy czują, że czegoś nie rozumieją jeżeli chodzi o sprawy związane z Duszami do czytania książek przede wszystkim Księgi Duchów a następnie Mediów. Ludzie którzy nie znają świata duchowego a próbują się z nim kontaktować mogą w łatwy sposób stać się ofiarą Duchów oszukańczych jak i innych które chcą się zabawić naszym kosztem co może prowadzić do różnych nieprzyjemności.

„Jeśli dojdziesz do ładu z własnym wnętrzem, wówczas to, co zewnętrzne, samo się ułoży. Rzeczywistość pierwotna tkwi wewnątrz, a zewnętrzna jest wobec niej wtórna.„ Eckhart Tolle
Awatar użytkownika
Robert

Postautor: Voldo » 24 lut 2010, 14:52

qaz pisze:Chciałabym porozmawiać ze swoją matką , która szybko odeszła.

Jak masz na prawdę szczere chęci, żeby z nią porozmawiać, to spróbuj znaleźć jakieś Medium.
No ale jak wiadomo, nie jest to łatwe.

I sama wywoływać Duchów też nie próbuj, no chyba, że odkryłaś już w sobie zdolności mediumiczne i przeczytałaś bardzo dokładnie książki Kardec'a.

No ale takie rzeczy to nie w takim temacie.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: qaz » 24 lut 2010, 14:59

Medium znalazłam w gazecie Czwarty Wymiar na marzec.
Niestety osoba ta bierze za to pieniądze.
Seans trwa 40 minut, Tak mnie zastanawia jakie pytania mogłbym zadać i ile?
Chodzi mi o emocje jakie by one były i czy udało by mi się je wytrzymać?
qaz

Postautor: Leszek » 24 lut 2010, 15:54

Luperci Faviani pisze:odp.3 - Może zachorować i umrzeć.
Dość poważne stwierdzenie, może jakieś artykuły o takich przypadkach albo inne konkretne informacje?

qaz pisze:Tak mnie zastanawia jakie pytania mógłbym zadać i ile?
Chodzi mi o emocje jakie by one były i czy udało by mi się je wytrzymać?
Hmm ciężka sprawa, najlepiej zostaw duchowi kwestie mówienia, on/ona(?) wie lepiej co Ci powiedzieć i co jest ważne ;) Emocje mogą być duże, nawet bardzo.

Aha, przypomniała mi się fajna historia odnośnie telepatii(w końcu to jest temat o telepatii). W zeszłym roku podczas powrotu pociągiem z wakacji, siedziałem z moją siostrą w korytarzu. Wygodnie nie było ale dało się przeżyć. Była tam też jedna dziewczyna, która miała niedobory tlenu(nie wiem) ale lubiła otwierać okno i przez nie wyglądać. Za dnia spoko ale w nocy już było zimno, no to sobie z siostrą rozmawiamy, że trzeba jej powiedzieć, żeby zamknęła to okno! Siostra powiedziała do mnie, przekaż jej to telepatycznie :lol: Sobie myślę czemu nie, ale musisz mi pomóc! Kieruj myśli "Zamknij okno", myśląc o niej. LUDZIE po jakiś 5 sekundach, dziewczyna rozejrzała się po korytarzu, prawo-lewo jakby coś usłyszała i przymknęła to okno! Przymknęła ale nie zamknęła, widocznie za słabo koncentrowaliśmy na nią 8-) Wtedy utwierdziłem się w przekonaniu, że telepatia istnieje i można przesyłać myśli ludziom a oni faktycznie je odbierają.
Miłość, Prawda, Pokój, Nie Krzywdzenie, Właściwe Postępowanie
Leszek

Postautor: Voldo » 24 lut 2010, 21:18

qaz pisze:Niestety osoba ta bierze za to pieniądze.

Zmartwię Cie tym co teraz napiszę.
Radzę, bardzo Ci radzę, nie korzystaj z pomocy tego "medium".
Pieniądze za to? To się kompletnie kłóci z zasadami.
Z tego co wiem (może się mylę, no ale) większość mediów które bierze pieniądze to zwyczajni oszuszci żerujący na ludziach którzy chcą porozmawiać ze swoimi bliskimi.
A patrząc na to, że dobre Duchy przychodzą tylko do ludzi którzy wywołują je z czystym sercem, sumieniem itd. to medium, które bierze za to pieniądze od razu łamie te zasady.

Jeśli już niestety wybierzesz tą drogę...
Co do pytań - najpierw chyba trzeba zadać pewne pytania dla potwierdzenia czy rozmawiasz właśnie z tą osobą z którą chcesz. (Nie wiem, nie znam się, nie czytałem jeszcze nic z tym powiązanego (tj. np. Księgi Mediów, którą za niedługo zacznę zresztą), tak mi się przynajmniej wydaje, że powinno się to potwierdzić.
A potem wszystko, co chcesz wiedzieć od danej osoby.
Ale raczej nie polecałbym pytań w stylu "czy dobrze Ci tam, gdzie jesteś" itd... Bo na to już Spirytyzm odpowiada.

Co do emocji - na pewno będą wielkie.
Bo w końcu patrząc nawet na emocje które są na Ziemi, kiedy widzimy kogoś kogo bardzo kochamy po np. miesiącu nie widzenia danej osoby - są one bardzo silne. To co dopiero po skontaktowaniu się ze zmarła osobą i rozmowie z nią.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Luperci Faviani » 24 lut 2010, 21:31

Leszek pisze:
Luperci Faviani pisze:odp.3 - Może zachorować i umrzeć.
Dość poważne stwierdzenie, może jakieś artykuły o takich przypadkach albo inne konkretne informacje?

Przemysław Grzybowski w "Opowieściach spirytystycznych" podaje przykład medium somnambulicznego (szczegółów dokładnie nie pamiętam), które w wyniku gwałtownie zakończonego seansu strasznie się rozchorowało i zmarło w przeciągu, zaledwie, paru dni. Była to historia związana z jakąś materializacją; policja nagle wpadła do mieszkania i wszystkich rozpędziła.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi