Cel gatunku ludzkiego

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Cel gatunku ludzkiego

Postautor: OneNight » 04 maja 2016, 17:39

Dlaczego w maskach? Jesteś chemikiem?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 04 maja 2016, 17:41

OneNight pisze:Dlaczego w maskach? Jesteś chemikiem?

Z obawy przed bakteriami, z którymi człowiek nie miał do czynienia no i nie wiadomo jaki skład atmosfery do tego zmusi, tlen i temperatura - o.. odzież ochronna ocieplana itp.
danut

Postautor: OneNight » 04 maja 2016, 17:45

Nikt Ci nie każe na inne planety lecieć :D

Przecież nie pchalibyśmy się do planety, na której nie da się żyć. Atmosfera Marsa np. jest łatwa w modyfikacji, ale ze względu na brak pola mag. nie utrzymałaby się długo.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 04 maja 2016, 17:48

OneNight pisze:Nikt Ci nie każe na inne planety lecieć :D

Przecież nie pchalibyśmy się do planety, na której nie da się żyć. Atmosfera Marsa np. jest łatwa w modyfikacji, ale ze względu na brak pola mag. nie utrzymałaby się długo.

No, nie polecę, ani Ty nie polecisz, jeśli ten plan wypali nawet za naszego tu życia i tak się tam nie dostaniemy, a klonować się tam nie pozwolę brrr nie zostawię w banku danych swojego DNA :lol: ..
danut

Postautor: OneNight » 04 maja 2016, 17:52

ani Ty nie polecisz

:evil:

Żartuje, ja się na astronaute nie pchałem - nie wytrzymałbym tego fizycznie i psychicznie :D Ale z chęcią zobaczyłbym transmisje z lotu na Marsa.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 04 maja 2016, 17:58

OneNight pisze:
ani Ty nie polecisz

:evil:

Żartuje, ja się na astronaute nie pchałem - nie wytrzymałbym tego fizycznie i psychicznie :D Ale z chęcią zobaczyłbym transmisje z lotu na Marsa.

Tak samo nie mam szans - ale czemu nie zobaczyć transmisji - no można, to ciekawe sprawy.
danut

Postautor: OneNight » 04 maja 2016, 18:08

Ale gdyby to było konieczne, to nie wykluczam, że poleciałbym uciekając z Ziemii.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 04 maja 2016, 18:13

A co do tych innych układów równoległych wszechświatów, tak hipotetycznie - za ileś tam lat ludzie po wielkich kosztach, próbach, mozole wymyślą coś i tam się dostaną, podróż może trwać całe kogoś życie - doleci by zobaczyć- no :shock: szok tu są ludzie, tego znam , tamtego znałem :shock: - i np. ja tam jestem i mówię do nich ze śmiechem - haloo też tu jestem i to przeniosłam się natychmiast bez tego wszystkiego i niepotrzebnego waszego zachodu. :D
danut

Postautor: kalatala » 05 maja 2016, 10:56

Mi się wydaje, że do tego czasu, aż ludzie będą w stanie przemierzać kosmos jak na filmach i kolonizowac inne planety, wiedza o Bogu i sensie istnienia człowieka (czyli spirytyzm) będzie już tak powszechna, że nikomu nie będzie się chciało kolonizować. Poza tym inne cywilizacje będą już z nami w oficjalnym kontakcie. Ziemia i tak kiedyś pierdyknie, bo takie jest jej przeznaczenie. To tylko materia, która służy rozwojowi Ducha.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 05 maja 2016, 11:04

Mysle tak jak Kalatala...Ziemia kiedys kipnie ale do tego czasu wiekszosc dusz bezdie juz na tyle rozwinieta, ze bedzie mogla przeniesc sie w wyzsze swiaty...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi