Roznice w przekazach

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Roznice w przekazach

Postautor: cthulhu87 » 29 kwie 2016, 10:23

Maciej2016 pisze:Czyli nie ma w kraju nikogo sprawdzonego?

Sent from my Xperia Z Ultra using Tapatalk

Nie sądzę.
Ale żeby była jasność: to mój osobisty pogląd. Może ktoś znalazł medium w Polsce, które podało mu jakieś szczegóły z życia prywatnego zmarłego i mógł je zweryfikować, ale ja o tym nie wiem.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Krzysztoff » 29 kwie 2016, 11:26

Może nie w Polsce ale w Dublinie są podobno niezłe sprawdzone media. Kolega był i jest pod wrażeniem.
Zamierzam też się wybrać, nieco podszlifuję angielski
Może gdzieś za pół roku :)

Media są płatne, żeby nie było wątpliwości, no ale cóż...
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Krzysztoff » 29 kwie 2016, 12:21

Maciej2016 pisze:Czy to spirytysci, czy to channeligowcy, czy po prostu media - mialem kontach z autorytetami krajowymi ze wszystkich 3 dziedzin. Na konkretnie zadane pytania oni wszyscy udzielaja rozbieznych, niespojnych i czesto zaprzeczajacych sobie opinii. Dlaczego, wiecie moze?

A swoją drogą, to jak 3 Polaków zapytasz jak jest w Polsce, to Ci udzielą 3 różnych, często sprzecznych informacji.
A gdybyś spytał obcokrajowca, to odpowie "a co to jest Polska?"
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 29 kwie 2016, 12:44

Chodzi tu o obiektywne, w pełni weryfikowalne informacje o osobie zmarłej, np. jak był zwany będąc dzieckiem, ja nie miałam szczęścia jak dotychczas takich otrzymać.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Kalina03 » 29 kwie 2016, 14:05

Moim zdaniem nie ma nieomylnego medium, różne czynniki na to ponoć wpływają na to jakiej "jakości" będzie ten przekaz.
Jeżeli ktoś usilnie próbuje wydobyć jakieś szczegóły z życia po życiu to na siłę niczego nie uzyska.
Ja akurat miałam to szczęście, że dostałam od dwóch osób z tego forum taką pomoc.
Pomimo tego iż pod tym postem spodziewam się komentarzy w tonie prześmiewczo - ostrzegająco- niedowierzającym, jaka to ja jestem naiwna i podatna manipulacjom to i tak, to co otrzymałam to moje i jestem pewna, że te przekazy były od bliskiej mi osoby. Było sporo szczegółów, które nie mogły należeć do innej osoby, symbole, które tyczyły się właśnie zmarłego, wiele informacji bardzo istotnych, które odczytać mogłam tylko ja, nawet medium nie było świadome jak wiele ich było.
Kalina03

Postautor: danut » 29 kwie 2016, 16:42

Kalina o te szczegóły Ci chodzi http://zjawiskaparanormalne.pl/temat-f4 ... 53-20.html ;) ?

A tu próbka mojej działalności z dostaniem się do informacji http://zjawiskaparanormalne.pl/proroctw ... 09-10.html

Ps. I ja nie rozmawiam z osobami najpierw na pw by wyciągnąć od nich informacje ;)
danut

Postautor: Krzysztoff » 29 kwie 2016, 19:29

Proszę o merytoryczne wypowiedzi w temacie danego wątku, te niekończące się spory i oskarżenia będą przenoszone do wątku "naparzanka" i raz na jakiś czas kasowane
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 29 kwie 2016, 20:28

Za taki stan rzeczy Macieju2016 odpowiedzialna jest moda na channeling w ostatnich latach, odłam New Age, którym zainteresowały się dzieci i młodzież w Polsce, a stało się tak przede wszystkim przez ostre zmiany w szkolnictwie i pozbawienie szkół roli wychowawczej. Wykorzystały to niektóre starsze osoby widząc w tym biznes - najbardziej znanego przykładu nie muszę wskazywać, bo znacie ją z telewizji :) Mediumizm istnieje, ale na Boga nie dzięki żadnemu otwieraniu trzeciego oka, nie - jak w linku przez doprowadzenie się do takiego stanu, gdzie wewnętrzne informacje odrzucamy od siebie uznając je za obce przekazy, bo jest to zwykłe zaburzanie swojego umysłu i nic więcej. Z mocnym przejawem mediumizmu spotkałam się w wieku 17 lat i pokazała mi co można wiedzieć i gdzie zajrzeć Cyganka, jedna z tych co jeszcze żyli w taborach w zespoleniu z dziką przyrodą. I padają tu pytania o konkretne wiadomości - no właśnie o to chodzi, bo bez podania takich zapewne nikomu nie uwierzę, bo są wiadomości uniwersalne jakie też podają wróżki w horoskopach mogące być przyjęte do siebie przez bardzo wiele ludzi i wiadomości tak indywidualne, ze nie mogą innej osoby niż ta konkretna dotyczyć i na tym opierajmy rozpoznanie kiedy i komu uwierzyć. Cyganka podała mi dokładny opis osoby, której mam się wystrzegać, przybliżyła jego zawód "będzie miał coś do czynienia z dziećmi" i podała mi nazwę miejscowości, choć wtedy myślałam ze jest to określenie tylko jakiejś wsi, bo tej nazwy wtedy nie znałam. Zaczepiła mi nieznanego wtedy chłopca po drugiej strony ulicy i wołając do mnie - wskazała że cała dalsza wróżba będzie dotyczyć jego. Najbardziej efektywne było dostrzeżenie przeze mnie przy tym zdarzeniu doświadczenia odwrotności naszej rzeczywistości, niezwykłego światła i innych niesamowitych efektów u mnie w postrzeganiu. Czy w latach obecnych można jeszcze spotkać takich ludzi???
danut

Postautor: Maciej2016 » 29 kwie 2016, 20:57

Nie wiem wlasnie bo wydalem juz kilka klockow na specjalistow roznej masci i nadal mam rozbiezne opinie i stad moja konsternacja. Jakies inicjaly moze tej osoby,ktorej nalezy sie wystrzegac?

Maciej2016

Postautor: danut » 29 kwie 2016, 21:07

Maciej2016 pisze:Nie wiem wlasnie bo wydalem juz kilka klockow na specjalistow roznej masci i nadal mam rozbiezne opinie i stad moja konsternacja. Jakies inicjaly moze tej osoby,ktorej nalezy sie wystrzegac?

Nie podam, nawet nie wiem gdzie teraz się obraca i czy nawet żyje, to dotyczyło mnie, spotkałam ją i wiem tylko że obracała się w czarnych kręgach krakowskiej podziemnej "inteligencji" ;) Czyli dla innych - to może wystrzegać się ludzi o podobnych zainteresowaniach trzeba, wciągniętych w magię starodawną.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi