Pawełek pisze:I tu już popełniasz pierwszy błąd jaki popełniają osoby nie znające spirytyzmu.
Postaraj sie nie uzywac tego typu slow, bo to prowokuje do dyskusji. Typowe dalsze wyjasnienie bardzo dobre.
Pawełek pisze:I tu już popełniasz pierwszy błąd jaki popełniają osoby nie znające spirytyzmu.

danut pisze:Chwila, a kto uznał je za wyższe duchy, skąd ta ocena i powstała przez czyje pojmowanie?

danut pisze:Chwila, a kto uznał je za wyższe duchy, skąd ta ocena i powstała przez czyje pojmowanie?

Zbyszek pisze:danut pisze:Chwila, a kto uznał je za wyższe duchy, skąd ta ocena i powstała przez czyje pojmowanie?
Bardzo dobre pytanie; Taka ocene czy rozmawiamy z duchem nizszym czy wyzszym, podejmuje sie poprzez dluga prace z danym duchem. Potrzeba naprawde mozolnej pracy by wykreslic oszustow. Kardec zadawal pytania i powtarzal je u roznych medium w roznych krajach. Osoby ktore maja doswiadczenie w tego typu pracach maja odpowiednie sposoby na to by wychwycic tego typu komunikacje. Ja osobiscie nie wiem czy bylbym w stanie wykryc oszusta, choc mam juz troche doswiadczenia.

danut pisze:Dzięki za odpowiedź, ale tu mam wątpliwości także co do tego, czy Kardec potrafił wykryć oszusta, bo on sam nie miał nawet kontaktu z żadnym duchem, ale liczy się to, że są osoby pracujące nad tym rozpoznawaniem.

Zbyszek pisze:danut pisze:Dzięki za odpowiedź, ale tu mam wątpliwości także co do tego, czy Kardec potrafił wykryć oszusta, bo on sam nie miał nawet kontaktu z żadnym duchem, ale liczy się to, że są osoby pracujące nad tym rozpoznawaniem.
Odpowiedz lezy w tym ze przez 2 wieki, nikt w nowych komunikacjach nie powazyl jego tezy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości