Tylko Spirytyzm

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Tylko Spirytyzm

Postautor: Zbyszek » 10 kwie 2016, 15:43

Pawełek pisze:I tu już popełniasz pierwszy błąd jaki popełniają osoby nie znające spirytyzmu.

Postaraj sie nie uzywac tego typu slow, bo to prowokuje do dyskusji. Typowe dalsze wyjasnienie bardzo dobre.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: danut » 10 kwie 2016, 15:48

"Chwila, a kto uznał je za wyższe duchy, skąd ta ocena i powstała przez czyje pojmowanie?"

To Zbyszku Ty odpowiedz mi na to pytanie.
danut

Postautor: Nikita » 10 kwie 2016, 15:49

Zbyszku masz dobry zamiar aby to Forum troche uporzadkowac bo zrobil sie balagan za sprawa paru osob. Jestem za.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Pawełek » 10 kwie 2016, 15:50

danut pisze:Chwila, a kto uznał je za wyższe duchy, skąd ta ocena i powstała przez czyje pojmowanie?

Podejrzewam, że po prostu wywnioskowali to z posiadanej wiedzy. Duchy wyższe zawsze gdy się pojawiają, mają przeważnie coś poważnego do zrobienia dzięki czemu popychają ludzkość dalej. Spirytyzm właśnie jest takim jednym z punktów milowych ludzkości.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Zbyszek » 10 kwie 2016, 15:57

danut pisze:Chwila, a kto uznał je za wyższe duchy, skąd ta ocena i powstała przez czyje pojmowanie?

Bardzo dobre pytanie; Taka ocene czy rozmawiamy z duchem nizszym czy wyzszym, podejmuje sie poprzez dluga prace z danym duchem. Potrzeba naprawde mozolnej pracy by wykreslic oszustow. Kardec zadawal pytania i powtarzal je u roznych medium w roznych krajach. Osoby ktore maja doswiadczenie w tego typu pracach maja odpowiednie sposoby na to by wychwycic tego typu komunikacje. Ja osobiscie nie wiem czy bylbym w stanie wykryc oszusta, choc mam juz troche doswiadczenia.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pawełek » 10 kwie 2016, 16:03

Zbyszek pisze:

Bardzo dobre pytanie; Taka ocene czy rozmawiamy z duchem nizszym czy wyzszym, podejmuje sie poprzez dluga prace z danym duchem. Potrzeba naprawde mozolnej pracy by wykreslic oszustow. Kardec zadawal pytania i powtarzal je u roznych medium w roznych krajach. Osoby ktore maja doswiadczenie w tego typu pracach maja odpowiednie sposoby na to by wychwycic tego typu komunikacje. Ja osobiscie nie wiem czy bylbym w stanie wykryc oszusta, choc mam juz troche doswiadczenia.

Dodam jeszcze, że każdy komunikat należy dogłębnie analizować, czy niesie ze sobą wiedzę, czy nie prowokuje do złego, czy jest przede wszystkim spójny z innymi wypowiedziami.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 10 kwie 2016, 16:04

Dzięki za odpowiedź, ale tu mam wątpliwości także co do tego, czy Kardec potrafił wykryć oszusta, bo on sam nie miał nawet kontaktu z żadnym duchem, ale liczy się to, że są osoby pracujące nad tym rozpoznawaniem.
danut

Postautor: Zbyszek » 10 kwie 2016, 16:09

danut pisze:Dzięki za odpowiedź, ale tu mam wątpliwości także co do tego, czy Kardec potrafił wykryć oszusta, bo on sam nie miał nawet kontaktu z żadnym duchem, ale liczy się to, że są osoby pracujące nad tym rozpoznawaniem.

Odpowiedz lezy w tym ze przez 2 wieki, nikt w nowych komunikacjach nie powazyl jego tezy.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: danut » 10 kwie 2016, 16:11

Zbyszek pisze:
danut pisze:Dzięki za odpowiedź, ale tu mam wątpliwości także co do tego, czy Kardec potrafił wykryć oszusta, bo on sam nie miał nawet kontaktu z żadnym duchem, ale liczy się to, że są osoby pracujące nad tym rozpoznawaniem.

Odpowiedz lezy w tym ze przez 2 wieki, nikt w nowych komunikacjach nie powazyl jego tezy.

Konkretnie której nie podważył, bo chyba nie miał jednej i jedynie słusznej tezy? Potraktuj to jako pytanie i przedstaw mi te tezy.
danut

Postautor: Natasza » 10 kwie 2016, 16:44

hmm wyjść z obory i wejść na salony w brudnych buciorach to jest przedstawiciel wielowymiarowej rzeczywistości kwantowo fraktalno łączonej z wyższą świadomością

sorki- moder może to usunąć

zrozum gospodarze tego domu zostawili sobie jeden pokój dla wolnej wymiany swoich poglądów z ludźmi, którzy interesują się ich i tylko ich filozofią
masz tyle do powiedzenia ale to tylko żabi rechot, słabo skoro nie założyłaś własnego tematu a tylu cie zachęca

jeszcze raz sorki ale nie mogę na to patrzec co ona wyprawia - usuwajcie jeśli chcecie
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi