danut pisze:Żałoba jest doświadczeniem, z którym bez wyjątku każdy się musi kiedyś zmierzyć. Dobrze jest być przygotowywanym do tego zmierzania się już w bardzo młodym okresie swojego życia...
danut pisze: ...dobrze jest być wychowywanym przez otoczenie na człowieka silnego, samodzielnego, ukształtowanego, potrafiącego poradzić sobie w życiu, który wstaje pomimo wszystko, dźwiga się i niesie swój ciężar bez upadku i oglądania się na inne osoby...
danut pisze: Zawsze byłam takim człowiekiem, być może przez wychowanie galicyjskie, być może przez siłę własnego ducha, ale nie potrafię być żebrakiem, dopóki udaje mi się wziąć życie za rogi i pod-dźwignąć się samej.
danut pisze: Jest znany bardzo dobrze taki model manipulacji i podporządkowanie sobie innej osoby - jestem taki dobry teraz ci pomogę, ale potem do końca życia będziesz spłacał mi ten dług - ja nie pisałabym się na to, jestem na to za bardzo przebiegła i ostrożna do ludzi.Nie patrzmy na świat przez różowe okulary.
danut pisze:Kalina03 - podobne nigdy nie będzie takim samym. A widziałaś w tym zdaniu słowo dopóki?...nie potrafię być żebrakiem, dopóki udaje mi się wziąć życie za rogi i pod-dźwignąć się samej." - bo zastanawia mnie jedno po co ta twoja analiza mojego postu wyżej?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości