Choroby Wieku Dojrzałego a Spirytyzm

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Choroby Wieku Dojrzałego a Spirytyzm

Postautor: Krzysztoff » 13 lut 2016, 17:57

Dużo zdrowia dla dziadka życzę

Myślę że co człowiek to osobna historia, przykładem może być życie Lemmy-ego Kilmistera (lider grupy Motorhead).
Lemmy do 70 siątki wiódł bardzo intensywny żywot (ciekawy film dokumentalny oglądałem w TV), przyjaciele mówili że jest "niezniszczalny" . Na przełomie roku 2015-16 dowiedział się że ma raka i po 2 dniach zmarł. Nie doświadczył chorób wieku dojrzałego
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 13 lut 2016, 21:08

Wiem, ze nie ma w tej sprawie reguły, ale jakoś prawdziwe wydają mi się te słowa - nad zbyt długo żyją ludzie źli, tak źli że ich nawet Pan Bóg nie chce do siebie zabrać - bo i po co? ;) ale też wiadomo, że to odwieczne poszukiwanie eliksiru życia i młodości to diabelskie sztuczki, ja tam na nie się nie piszę. :D
danut

Postautor: OneNight » 13 lut 2016, 22:52

Ja inaczej pamiętam to powiedzenie: Taki zły, że nawet szatan nie chce go do siebie zabrać.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 13 lut 2016, 22:54

Skoro się tyle dla niego napracował to i jemu już niepotrzebny.. :D
danut

Postautor: Nikita » 14 lut 2016, 10:29

Arronax bardo ciekawy temat poruszyles. Ale wiesz nie jest Prawda, ze demencje dostanie kazdy. Moja babcia dozyla do 103 lat i byla zdrowa i sprawna. To byla bardzo dobra osoba , pomagajaca innym i kochana.
Demencja , Alzheimer i inne choroby degeneracyjne to sa choroby cywilizacyjne. To jest jakby zemsta natury za to, ze odeszlismy od przestrzegania jej praw. Zyjemy w sposob sztuczny, jemy plastikowe jedzenie...to nie ma sie co dziwic , ze na starosc to wychodzi. Ale czlowiek, ktory naprawde sie zdrowo odzywia i naprawde pracuje nad swoim umyslem...Taki czlowiek nie zachoruje. Oczywiscie sa tez choroby karmiczne wiec nie ma regul....ale nie mysl, ze kazdego z nas spotka Taki sam los. Kazdy czlowiek ma inny los, a los sam sobie ukul swoim postepowaniem w przeszlosci i dzis.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Pablo diaz » 14 lut 2016, 11:02

Badania prowadzone przez Asociación Médico-Espírita de Brasil (Stowarzyszenie Lekarzy Spirytystów z Brazylii)
mówią o przypadłości, przyczynie choroby Alzheimera z duchowego punktu widzenia.
Choroba Alzheimer winna jest sztywności charakteru ,poczucia winy,poważnych procesów obsesyjnych,depresji oraz chorych wewnętrznych uczuć nienawiści i goryczy zwłaszcza gdy kultywowana jest przez średnie lub dłuższe okresy czasu.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pablo diaz » 14 lut 2016, 15:14

Na jednym ze spotkań w Portugalii zapytano spirytystyczne medium Divaldo Franco ,co Duchy mówią o terapii
alzheimera,aids i nowotworów ,Divaldo odpowiedział:
,,Duchy informują,że na chwile obecną ,choroby te są niezbędne dla naszego procesu samooświecenia,,
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Arronax » 15 lut 2016, 21:37

Bolesne slowa ale dziekuje ... Warte przemyslenia. Motywuje do zmian dla nas wszystkich jak zolte swiatlo.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Nikita » 15 lut 2016, 21:52

Wiem od mojego mistrza duchowego, ze tam gdzie ejst otwartosc tam zmiany zachodza lagodnie a tam gdzei brak jest otwartosci to wtedy nadchodzi cierpienie i twarde sytuacje...wszystko zalezy od czlowieka i jego stanu swiadomosci...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Xsenia » 17 lut 2016, 09:23

Nikita pisze:Demencja , Alzheimer i inne choroby degeneracyjne to sa choroby cywilizacyjne.

To nie jest do końca prawda Nikita. Po prostu kilka dziesięcioleci temu gdy dziadzio lub babcia przestawali być użyteczni humanitarnie przestawało się ich karmić i dawało najzimniejsze miejsce do spania by sie jak najszybciej wykończyli. Demencja, Alzheimer były już znane przed wiekami, tylko wtedy nie było tego całego przedłużania życia w nieskończoność.

Nikita pisze:Ale czlowiek, ktory naprawde sie zdrowo odzywia i naprawde pracuje nad swoim umyslem...Taki czlowiek nie zachoruje.

Hm też nie do końca. Owszem sposób życia ma wpływ na szybkość umierania komórek nerwowych w mózgu, ale tak naprawdę niewielki, ponieważ mamy to uwarunkowane genetycznie. I nawet człowieka zdrowego, ćwiczącego umysł może dopaść demencja czy Alzheimer.

Pablo diaz pisze:Choroba Alzheimer winna jest sztywności charakteru ,poczucia winy,poważnych procesów obsesyjnych,depresji oraz chorych wewnętrznych uczuć nienawiści i goryczy zwłaszcza gdy kultywowana jest przez średnie lub dłuższe okresy czasu.

:lol: :lol: Kto sie zgłasza do zaopiekowania się mną za parę lat? bo według tych słów to się nie wymigam :lol: :lol:
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi