1Prawda1 pisze:Trochę nad tym myślałem i mam jednak zasadnicze pytanie. Dlaczego ludzie którzy wolniej dochodzą do tego co dobre są bronieni argumentem jak pisał bodajże soldado, że jednym wystarczy czegoś doświadczyć raz, a innym wiele razy. Dlaczego w waszym myśleniu aż tak broni się zła ludzkiego? Według mnie zawsze tak było jest i będzie, że to od tego jak zaangażuje się człowiek w dobro zależy jego rozwój.
1Prawda1 pisze:Ale Achill mi nie chodzi o naszą reakcję na takich ludzi tylko o to dlaczego oni nie mogą że już tak napisze spiąć pośladków i wziąć się za dobro? Bronieni są argumentem, że nie dociera do nich nauka... ciekawe czemu? wiesz czemu? - Bo nie chcą spiąć pośladów do dobra i się za nie wziąć. Sorry za słowa, ale to mnie wkurza.
danut pisze:Popieram! Nie starajmy się bronic płytkimi argumentami zła, nie zakrywajmy go przed oczami ludzkimi, nie usprawiedliwiajmy go!

Achill pisze:Ciekaw jestem jak można oszukać system karmiczny? możesz to rozwinąć - chodzi mi o przykładowa sytuacje w odniesieniu do karmy. Jak to oszustwo ma rzekomo funkcjonować?
Mirek pisze:Pytanie brzmi, jak nie pomylić tego z fantazją, to o czym tam piszecie?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości