Problemy z mediumizmem - uwarunkowania kontaktów

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Problemy z mediumizmem - uwarunkowania kontaktów

Postautor: danut » 30 lis 2015, 13:08

Mirek pisze:Świadomość kieruje ciałem, a po śmierci ciała nie umiera wraz z nim. Po przez świadomość przenosimy nasze przekonania do innego wymiaru.

... do innej rzeczywistości!
danut

Postautor: Mirek » 30 lis 2015, 13:21

A co to za różnica?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 30 lis 2015, 13:25

Mirek pisze:A co to za różnica?

Bardzo duża. Zauważyłam ochocze posługiwanie się terminem wymiar, które jednak nie ma odniesienia do tych zjawisk, bo nie jest to żadna wydzielona strefa w naszym obszarze.
danut

Postautor: atalia » 30 lis 2015, 13:43

słowa, słowa, słowa...
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: danut » 01 gru 2015, 16:14

Słowo wymiar ma wiele znaczeń - wymiar sprawiedliwości, wymiar czasu pracy, wymiary w geometrii przestrzennej, wymiary rzeczywistości, itp.

Ale jak można przenosić poprzez świadomość przekonania w inny wymiar? Rzeczywistość, gdybyśmy istnieli na płaskim ekranie byłaby dla nas dwuwymiarowa, określałby ją wymiar długości i szerokości, my żyjemy w świecie trójwymiarowym - dodaj do tego dwuwymiarowego dodatkowy wymiar - wysokości, lub głębokości. Przenosząc świadomość w inną rzeczywistość obserwujemy jeszcze dodatkowy wymiar - czas, który w niej można modelować i nie istnieje on tam w postaci liniowej takiej jak u nas "odtąd- dotąd".
danut

Postautor: Mirek » 01 gru 2015, 17:15

Masz racje Danut. Jezeli ktoś zna tylko trzy wymiary, to tak może to wyjaśniać jak Ty. Nie ma on pojęcia o istnieniu innych wymiarów.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 01 gru 2015, 17:20

Mirek pisze:Masz racje Danut. Jezeli ktoś zna tylko trzy wymiary, to tak może to wyjaśniać jak Ty. Nie ma on pojęcia o istnieniu innych wymiarów.

Niestety, ale tak wyjaśniają sprawę wszyscy, którzy potrafią odczuć i określić swoją obecność w naszej rzeczywistości i odróżnić ją od obecności w tej innej i nie mieszają wszystkiego ze sobą zbijając w wielką kupę.
danut

Postautor: soldado » 05 gru 2015, 20:30

danut pisze:
Mirek pisze:A co to za różnica?

Bardzo duża. Zauważyłam ochocze posługiwanie się terminem wymiar, które jednak nie ma odniesienia do tych zjawisk, bo nie jest to żadna wydzielona strefa w naszym obszarze.

Wymiary wzajemnie się przenikają.
Dlatego można również powiedzieć o takiej strefie w naszym wymiarze :)
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: gaba75 » 05 gru 2015, 21:33

soldado, czy możesz to wytłumaczyć inaczej, bardziej może przykładem, bo jestem chyba za głupia jeszcze na wasze rozumowanie. Jak to wymiary się przenikają. Czy ja dobrze rozumiem, że mówisz może o zjawisku, które ma miejsce w filmie pt" powrót do przyszłości" czy coś podobnie? Czy według Ciebie wymiar to inaczej świat?
gaba75

Postautor: soldado » 05 gru 2015, 22:06

gaba75 pisze:soldado, czy możesz to wytłumaczyć inaczej, bardziej może przykładem, bo jestem chyba za głupia jeszcze na wasze rozumowanie. Jak to wymiary się przenikają. Czy ja dobrze rozumiem, że mówisz może o zjawisku, które ma miejsce w filmie pt" powrót do przyszłości" czy coś podobnie? Czy według Ciebie wymiar to inaczej świat?

przykład...
To tak jak z telewizorem.
W danej chwili oglądasz jeden program, ale to nie znaczy, że w tej chwili jest nadawany tylko jeden program w tym telewizorze.
Ty nie widzisz wszystkich programów jednocześnie, ale te wszystkie programy są nadawane w danej chwili, musisz wziąć pilot, żeby się o tym przekonać.

Niektórzy z nas widzą więcej, niż inne osoby, bo mają poszerzoną skalę postrzegania.

Gdy umieramy nasza dusza przechodzi bez problemów do innego wymiaru, właśnie dlatego, że wymiary się wzajemnie przenikają. ;)
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi