Pawełek pisze:To prawda. Szczególnie w tych czasach, gdzie jest era internetu, gwiazd i mediów. Wyobraźcie sobie, że pojawia się kolejny Jezus, reakcja świata? Śmiech, bluźnierstwo, Watykan nie uznający go za proroka i tak dalej. Skończyłby pewnie w psychiatryku a gdyby zaczął czynić cuda to kościół oskarżyłby go o użycie demonów. .
O ile w ogóle byśmy się dowiedzieli o takiej osobie przy potędze manipulacyjnej mediów i internetu
[/quote]A to, że się w XIX w. manifestacje objawiały w różnych krajach jednocześnie przekazując tą samą wiedzę, gdzie nie było internetu jest jednym z argumentów za, że to co głosiły duchy jest prawdziwe, a nie jest wymysłem jednego człowieka.

Pawełek pisze:Chodziło mi bardziej o to, że wiedza przekazywana przez duchy była spójna w różnych częściach świata, przez co wpływało to na jej wiarygodność
czyli powtórka z rozrywki, ale powinien tym razem sobie z tym lepiej poradzic w końcu juz raz to przerabial
1Prawda1 pisze:Pff. Internet i brak myślenia o moralności by Go najpierw ostro wykończył, a potem szukałby gdzieś (może i na tym forum) ludzi chętnych na Jego naukę.

Ja mam takie przeczucie że by chyba wpadł do każdego z buta i nas po kolei pozbierał...
Pawełek pisze:Chodziło mi bardziej o to, że wiedza przekazywana przez duchy była spójna w różnych częściach świata, przez co wpływało to na jej wiarygodność

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości