Trzecie oko

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Trzecie oko

Postautor: Pawełek » 03 maja 2015, 21:43

Nie, ale na pewno pomaga ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 04 maja 2015, 06:36

Wytłumacz mi jakie korzyści daje "trzecie oko"? Co przez nie możemy dostrzec skoro ma nam pomagać w rozwoju?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Pawełek » 04 maja 2015, 08:43

Spytaj osób które osiągnęły ten stan ;) Jeśli chcesz szczegóły znać nt. trzeciego oka, czakr itp. to poczytaj teksty hinduskie :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 04 maja 2015, 11:24

Człowiek zachodu nie powinien się porównywać do człowieka wschodu. Każdy z nich został wychowany w dwóch różnych systemach wartości. Ten drugi od małego zgłębia duchowość, ten pierwszy mocno jest zanurzony w materializmie, który może być niebezpieczny w otwieraniu, chociażby "trzeciego oka".
Pytałem Ciebie, ponieważ myślałem, że masz otwarte "trzecie oko", że tak dużo o nim wiesz.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: atalia » 04 maja 2015, 13:52

To znaczy, że każdy chiński czy wietnamski chop od niemowlęctwa nurza sie w duchowości, medytujac i kontemplując? To ciekawe, bo myślałam, ze raczej walczy o byt i przeżycie...
A tak w ogóle to ilu znasz "ludzi Wschodu" osobiście, no bo skąds musi wypływać taki wniosek. :?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Krzysztoff » 04 maja 2015, 15:03

atalia pisze: no bo skąds musi wypływać taki wniosek. :?

:lol: niewielu ludzi zdaje sobie sprawę , że żyjemy w świecie wyobrażeń które sami sobie tworzymy :lol:
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 04 maja 2015, 16:16

atalia pisze:To znaczy, że każdy chiński czy wietnamski chop od niemowlęctwa nurza sie w duchowości, medytujac i kontemplując? To ciekawe, bo myślałam, ze raczej walczy o byt i przeżycie...
A tak w ogóle to ilu znasz "ludzi Wschodu" osobiście, no bo skąds musi wypływać taki wniosek. :?

To znaczy Atalia, że Ty tak myślisz.
Tak samo możesz niedowierzać, że każdy Katolik jest uczony, że piekło i wieczne potępienie istnieje, bo Ty wiesz, że czegoś takiego nie ma.
Od kiedy interesują Cię moi znajomi?
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Pawełek » 04 maja 2015, 20:55

Mirku, to że wiemy że w Paryżu stoi wieża Eiffla nie oznacza od razu że tam byliśmy ;) Interesuje się tymi tematami, dlatego wiem coś więcej :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 04 maja 2015, 21:15

Ale skąd ten wniosek, ze ludzie Wschodu są tak bardzo zanurzeni od dzieciństwa w duchowości? Źródło poproszę. I bez demagogii i odwracania kota ogonem. Oraz zauwazmy różnicę pomiędzy opinią i faktem.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Mirek » 05 maja 2015, 07:20

Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi