Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: Pablo diaz » 23 sty 2016, 20:47

Arronax pisze:Wbrew waszym docinkom to bardzo poważne pytanie. Czemu niektóre znane osoby, zajmujące się życiem po śmierci, po niej jakby milkną. Ciekawa sprawa ...

Może gdzieś padła już odpowiedź, Forum to jak wielka płynąca rzeka, nie wszystko się pamięta ;) .

Kilka przekazów od Kardeca tłumaczono na j.polski,na forum można je odnależć.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Krzysztoff » 24 sty 2016, 19:00

Arronax pisze:Wbrew waszym docinkom to bardzo poważne pytanie. Czemu niektóre znane osoby, zajmujące się życiem po śmierci, po niej jakby milkną. Ciekawa sprawa ...

Może gdzieś padła już odpowiedź, Forum to jak wielka płynąca rzeka, nie wszystko się pamięta ;) .

Pytanie można rozszerzyć na osoby mniej znane. - jedni się komunikują, inni nie.
Myślę , że po pierwsze nie wszyscy potrafią - jak to mówią różne źródła - komunikowanie się przez psychografię czy inne formy mediumizmu - wymaga od Ducha pewnych umiejętności.

Po 2-gie, przypomnę że Kardec był nazwijmy to - zwykłym człowiekiem, jego zasługą było poważne i metodyczne badanie fenomenu komunikacji z Duchami, zebrał do kupy informacje i wydał jako kodyfikacja. Natomiast żadnym wyższym duchem nie był , więc pewnie gdzieś tu z nami odrabia swoje lekcje i mozolnie stawia kolejny krok do przodu.
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 25 sty 2016, 14:02

danut pisze:Czarny mag - myślisz że Kardec jest w Piekle? :D hmm to by potrwierdzał ten brak z nim kontaktu po drugiej stronie R. Monroe kontaktował się ze swoją grupa po śmierci, a on co- zjadło go co, na dobre umarło? :lol:

Nie uważam że jest w "piekle"! Piekła nie ma! (przynajmniej w takiej wersji jak ją podaje kościół katolicki)! Ale czemu taki A.K. nie kontaktuje się z np. mediami (tego forum)? Każdemu można zadać pytanie - i temu wcielonemu i temu poza ciałem - więc czemu nikt z mediów tego forum jeszcze tego nie zrobił? W końcu A.K. to był mistrz "nowego spojrzenia" na starą wiarę! Więc?
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 25 sty 2016, 14:05

stefan12 pisze:
danut pisze:Czarny mag - myślisz że Kardec jest w Piekle? :D hmm to by potrwierdzał ten brak z nim kontaktu po drugiej stronie R. Monroe kontaktował się ze swoją grupa po śmierci, a on co- zjadło go co, na dobre umarło? :lol:

A może jest Twoim sąsiadem?

Mało prawdopodobne gdyż A.K. był raczej oświecony - ale z każdym wcielonym duchem można się skontaktować (media tak twierdzą) - i dlatego mnie to tak interesuje!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 25 sty 2016, 14:19

bernadeta1963 pisze:Czarny Magu żartujesz z tego tematu , ale widzę , że to dla ciebie jest ważne .
Każdy ma szansę na poprawę , tak jak za życia tak i po śmierci . Sam fakt , że prosi o pomoc , to chęć zmiany z jego strony .
Nigdy nie spotkalam ducha , który powiedzial by mi '' Dobra , a teraz odprowadź mnie do tego piekla , bo się pogubiłem w tym bagnie ''..

Przede wszystkim dzięki za odpowiedź.
Mam takie dodatkowe pytanie - konkretnie do Ciebie (albo do kogokolwiek):
Ten "toksyczny byt" podyktował tak bez prośby temu swojemu "synowi" konkretny tekst obrony. Który ten syn (w nocy pisał prawie na kolanie nie rozumiejąc nic - to nie było żadne pismo automatyczne! - tylko zwykłe dyktando wyrwanemu ze snu).
Ten tekst temu synowi (który oparł się o to "dyktando" w swojej prywatnej sprawie ocalił "tyłek")! Czy to zdarzenie można czytać jako "podanie ręki do zgody" umarłej matki do żyjącego syna"? Czy od tej chwili żyjący syn powinien jednak uważać swą "toksyczną" matkę która umarła za przyjaciela który się zrewanżował?! Prosta piłka: "Ona wzięty adwokat który już nie żyje ratuje syna (miernego adwokata) z opresji (dyktując mu tekst obrony strategicznego klienta) która mogła rzutować na jego przyszłą karierę" To tylko przykład ale o to pytam?
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 25 sty 2016, 14:27

Pablo diaz pisze:

Kilka przekazów od Kardeca tłumaczono na j.polski,na forum można je odnależć.

A mógłbyś je przytoczyć lub choćby podać link ? Bardzo proszę.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 08 lut 2016, 13:44

Takie pytanie: Czemu na tym forum tzw. poczta prywatna jest inwigilowana? :) Ja rozumie że na tym konkretnym forum moje "teksty" na "priw" do niektórych użytkowników być może są realnie nie na miejscu :) Flora tutaj nie jest gotowa być może na rarytasy które ją przerastają a moderator sam wartościuje co tej "florze" można podać na śniadanie :))))
Ale czemu mnie Szanowny Moderator zamiast blokować na priv nie zablokuje jak "Vinitora" - który jest bogiem poza tym forum ale tu był za mądry być może. Dla mnie nie był Szanowny Moderatorze za mądry - mi nie dorastał do pięt :) Ale Ja "skromnie rzecz biorąc" jestem inteligentnym okultystą którego nie ogranicza spirytyzm - aczkolwiek jestem w pewnym sensie kwintesencją spirytyzmu (choćby przez kontakty z rodziną zmarłą :) Ale mnie Szanowny "cenzor" tego forum wyklucza z pośród mediów bo jednak nie "zbawiam" dusz :) - I tu ma Szanowny Wielki Cenzor odpowiedź na pytanie jak to jest gdy medium idzie (skłania się) ku złemu :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: cthulhu87 » 08 lut 2016, 14:14

Moderatorzy chyba nie mogą przeglądać prywatnej korespondencji użytkowników. Przynajmniej ja nie mogę :mrgreen:
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 08 lut 2016, 14:26

cthulhu87 pisze:Moderatorzy chyba nie mogą przeglądać prywatnej korespondencji użytkowników. Przynajmniej ja nie mogę :mrgreen:

To rzeczywiście chyba Ufo blokuje moje prywatne wypowiedzi - ale tak między Kardekiem a Kardekiem :) To niegdyś na pocztę mi napisał jeden z moderatorów że nie blokuje mojejprywatnej poczty do Nikita :):))))))))))))))))))))))))))))))
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Krzysztoff » 08 lut 2016, 15:04

Jest jakiś błąd systemu, niektórzy mają problem z wysyłką pw.
To pewnie ten błąd u ciebie się ujawnił
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi