Spirytyzm a dewiacje seksualne.

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Spirytyzm a dewiacje seksualne.

Postautor: charondas » 22 kwie 2014, 08:46

samogwalt to okreslenie masturbacji, a nie gwalt na kims.....
sa osoby uzaleznione od masturbacji, ktore nie sa w stanie wspolzyc z kims, gdyz tak oddaly sie swojej dewiacji - czyli "waleniu konia" kilkanascie razy dziennie...... jest nawet forum tych osob, ktore zazywaja jakies psychotropy zeby tego nie robic....
charondas

Postautor: Xsenia » 22 kwie 2014, 08:55

Ładnie to napisałeś: uzależnione. A każde uzależnienie trzeba leczyć, i obojętnie od czego to jest uzależnienie od papierosów, narkotyków czy masturbacji.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danvue » 22 kwie 2014, 09:24

No w sumie, nawet i czekolada jak za dużo to nie dobrze ;).
Umiar i samokontrola, w czynach i myślach, to klucz do szczęścia ;)
Uderzył z nieba grom
i wypalił w ziemi znak
znak ten wielki był jak dom
to był krzyż, a obok stał
z postury szczupły, wysoki gość
ale słowa miał jak stal
ludzie wnet oblegli go
krzycząc: Tak! To Ten! To On!
Awatar użytkownika
danvue
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 22 kwie 2014, 10:20

kiedys na murze przeczytalam taki tekst: Onanizm wzmacnia organizm....he he
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Nikita » 22 kwie 2014, 10:21

A obok bylo: Ziemniaki pozdrawiaja buraki....

Troche chumoru nie zaszkodzi....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Sebastian » 22 kwie 2014, 11:23

sa osoby uzaleznione od masturbacji, ktore nie sa w stanie wspolzyc z kims, gdyz tak oddaly sie swojej dewiacji

Tak jak zauważyła Xenia: uzależnione. Jeśli tak, to nie jest to forma oddawania się hedonistycznym przyjemnościom, za które zły Bóg wymierzy karę rozpustnej duszy. To już jest konsekwencja pewnych wydarzeń, to może być efekt problemów z radzeniem sobie z niektórymi emocjami (które dana osoba wyładowuje właśnie podczas masturbacji). W Twoim poście jest wyraźne odwołanie do masturbacji mężczyzn, ale pragnę zauważyć, że kobiety też bywają uzależnione od masturbacji.
Awatar użytkownika
Sebastian
spirytysta
spirytysta

Postautor: Sonorny » 22 kwie 2014, 20:44

Kilka zwiezlych przemyslen o homoseksualizmie z punktu widzenia spirytyzmu mozesz znalezc w tym dokumencie na stronie 15
http://www.portal.spirytyzm.pl/?wpdmact ... 5ob3RsaW5r
Sonorny

Postautor: cthulhu87 » 22 kwie 2014, 21:11

Sebastian pisze:Jeśli tak, to nie jest to forma oddawania się hedonistycznym przyjemnościom, za które zły Bóg wymierzy karę rozpustnej duszy.

Jeżeli twoja ręka jest dla ciebie powodem grzechu, odetnij ją; lepiej jest dla ciebie ułomnym wejść do życia wiecznego, niż z dwiema rękami pójść do piekła w ogień nieugaszony. I jeśli twoja noga jest dla ciebie powodem grzechu, odetnij ją; lepiej jest dla ciebie chromym wejść do życia, niż z dwiema nogami być wrzuconym do piekła. Jeśli twoje oko jest dla ciebie powodem grzechu, wyłup je; lepiej jest dla ciebie jednookim wejść do Królestwa Bożego, niż z dwojgiem oczu być wrzuconym do piekła, gdzie robak ich nie umiera i ogień nie gaśnie
(Mk 9, 43–48).

Obrazek
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Xsenia » 22 kwie 2014, 21:48

Ślicznie :) ale ta ręka, noga, czy oko musi być powodem grzechu. Czyżbyś masturbację nazwał grzechem? ;)
To po pierwsze. A po drugie co ze zdaniem, że moje ciało jest moją świątynią?
Biblia i niby "prawo boskie" nakazuje też obrzezanie, też się mu poddasz? :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: cthulhu87 » 22 kwie 2014, 22:02

Xsenia pisze:Ślicznie :) ale ta ręka, noga, czy oko musi być powodem grzechu. Czyżbyś masturbację nazwał grzechem? ;)

Grzech popełniany świadomie jest grzechem ciężkim. Poza tym grzesznik pogrąża się w ciemności grzechu jeszcze bardziej, kiedy przy spowiedzi świętej zataja przed kapłanem swoje występki cielesne.

To po pierwsze. A po drugie co ze zdaniem, że moje ciało jest moją świątynią?

Ciało jest świątynią w której zamieszkał Duch Święty. Świątyni nie można kalać zwierzęcym pożądaniem.

Biblia i niby "prawo boskie" nakazuje też obrzezanie, też się mu poddasz? :)

Jeśli Bóg tego zechce pójdę pod nóż jak baranek ofiarny :P
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi