Pytanie kierowane do użytkowników forum.

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie kierowane do użytkowników forum.

Postautor: WERONIKA9 » 22 kwie 2014, 17:58

Oczywiście jak najbardziej zgadzam się z tym, że to Opatrzność decyduje: jak, w jaki sposób, kiedy i czy w ogóle. Muszę również dodać, że dla Ducha elektryka nie stanowi żadnego problemu. Przekonałam się o tym i nadal mam dowody. Najlepsze jest gdy dzwonek do drzwi dzwoni kiedy chce i nieważne czy to dzień czy środek nocy, po prostu dzwoni ;). Kiedyś czytałam na temat EVP, ale było mi dane usłyszeć to co bliska osoba chciała abym usłyszała naturalnie. Myślę, że każda metoda jest dobra pod warunkiem, że nie robimy tego dla chciwości i zabawy. Zarówno my potrzebujemy kontaktu z NIMI jak i również ONI usiłują się z nami skontaktować.
''...Bóg nas nie karze.Kiedy sobie to uświadomisz, że to nie kwestia indywidualna i Twój własny plan, Twój punkt widzenia zmieni się.''
Awatar użytkownika
WERONIKA9

Postautor: Crow » 22 kwie 2014, 19:25

Oczywiście gardze tymi którzy robią to dla zabawy czy dla czerpania jakichkolwiek korzyści poniewarz jest to wbrew zasadom, a przynajmniej wbrew moim zasadom. Sam oczekuje?szukam kontaktu z bliska mi osobą lecz nie udało mnie jej się znależć jak narazie :(
Awatar użytkownika
Crow

Postautor: Xsenia » 23 kwie 2014, 11:14

Crow nie gardź nikim, bo nikt nie jest doskonały. Wszyscy się ciągle rozwijamy :)

WERONIKA9 pisze:Najlepsze jest gdy dzwonek do drzwi dzwoni kiedy chce i nieważne czy to dzień czy środek nocy, po prostu dzwoni

Mój mąż elektryk powiedziałby byś sprawdziła czy nie ma gdzieś w dzwonku małego zwarcia. Wiadomo, że prąd dostarczany do mieszkań jest zmienny. Czasem napięcie spada, czasem podskakuje. To wtedy może twój dzwonek dzwonić, bo jest przebicie :) Ale oczywiście możesz to przypisać duchom, one raczej się za to nie obrażą :D
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Crow » 23 kwie 2014, 19:29

Wezmę sobie twoje słowa do serca odnośnie pogardy:)
Awatar użytkownika
Crow

Postautor: Voldo » 23 kwie 2014, 20:01

Powiem to tak... Duchy są energią (jednak oczywiście nie prądem czy coś 8-) ), co za tym idzie maja możliwość oddziaływania swoją obecnością na różne sprzęty elektroniczne - jednakże właśnie zanim zaczniemy coś przypisywać Duchom, należy poszukać materialnego rozwiązania (np. właśnie coś nie styka) - jednak jeśli wszystko styka i w ogóle jest elegancko, to wtedy mamy powody uważać, że to sprawka Duchów.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Xsenia » 24 kwie 2014, 08:04

A co powiecie na takie zjawisko: w mojej obecności dość dużo sprzętów elektrycznych wysiada. Załatwiłam już kilka radio i co najmniej dwa telewizory. A w obecnej pracy (pracuję 3 lata) mam już 3 laptop ... :roll:
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: stefan12 » 24 kwie 2014, 10:02

Nie od razu bym to na karb duchów zaliczał.
Obecnie wszelkie produkty są tak projektowane i produkowane, by bardzo szybko się psuły, najlepiej zaraz po gwarancji.

Czytałem o tak perfidnych rozwiązaniach, np. w drukarkach, gdzie układ scalony zlicza ilość wydrukowanych stron i po osiągnięciu zaplanowanego limitu, ulega zablokowaniu.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: cthulhu87 » 24 kwie 2014, 10:16

Xsenia pisze:A co powiecie na takie zjawisko: w mojej obecności dość dużo sprzętów elektrycznych wysiada. Załatwiłam już kilka radio i co najmniej dwa telewizory. A w obecnej pracy (pracuję 3 lata) mam już 3 laptop ... :roll:

Dopadł Cię tzw. efekt Pauliego :)
Pauli był niemieckim uczonym, przy którym z niewiadomych powodów wysiadały różne sprzęty hehe
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Xsenia » 24 kwie 2014, 11:26

stefan12 pisze:Obecnie wszelkie produkty są tak projektowane i produkowane, by bardzo szybko się psuły, najlepiej zaraz po gwarancji.

Tak Stefan to prawda, ale ja załatwiłam kilka sprzętów jak byłam jeszcze dzieckiem, więc bardzo, bardzo, bardzo dawno temu ;)

cthulhu87 pisze:Dopadł Cię tzw. efekt Pauliego

A toś mnie pocieszył :( Zaczynam się zastanawiać, czy nie zacząć chodzić w klatce Faradaya, może wtedy sprzęty byłyby bezpieczne ;P
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Crow » 24 kwie 2014, 18:02

oczywiście sprawdzić czy Cos nie styka:) Owszem i zgadzam sie z tym ze są ludzie którzy równierz działaja na sprzety elektroniczne no to ja mam odwrotnie hehe wskrzeszam te sprzety elektroniczne pół zartem pół serio rzecz jasna...
Awatar użytkownika
Crow

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi