Drugi związek wdowy

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Drugi związek wdowy

Postautor: juniperus » 17 sie 2013, 16:33

Twój mąż powiedział Ci przecież, że chciałby, byś ułożyła sobie życie na nowo, rób więc to i niech nowy związek przyniesie Ci oparcie i radość.
kalatala pisze:Myślę, że to zależy od przypadku.
Dokładnie tak, jak piszesz. Jeśli za życia mąż jest samolubem i zazdrośnikiem, często żywi te uczucia również po śmierci. Osobiście byłam świadkiem czegoś takiego. Jeśli jednak, tak jak mąż wdowy, daje wolną rękę, po śmierci będzie kibicował szczęściu żony, chyba, że będzie chciał uchronić żonę przed niebezpieczeństwem i zacznie odradzać.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: wdowa » 17 sie 2013, 19:28

Przestał się mi śnić w taki sposób(tzn że wiem że nie żyje,przychodzi stamtąd i rozmawiamy) odkąd spotykam się z kimś innym.Śni mi się czasami,ale to zwykłe sny,obrazy z przeszłości itp-nie mam po nich poczucia spotkania .
Pytałam o ten seks,rozwód-ponieważ mężczyzna z którym się spotykam jest rozwodnikiem,poza tym nie wiem czy chciałabym kiedykolwiek wychodzić jeszcze za mąż.No więc w oczach kościoła katolickiego zostanę grzesznicą:),której nie będzie można przystąpić do komuni.
wdowa

Postautor: Luperci Faviani » 17 sie 2013, 22:12

To, co dla katolików może być grzechem, nie musi nim być dla wyznawców innych religii. A czy Bóg jest katolikiem? Bo Jezus na pewno nim nie był. Jezus nie był nawet chrześcijaninem.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: atalia » 18 sie 2013, 08:14

Jezus nie był katolikiem :?:
To Matka Boska nie pochodzi z Częstochowy? :o
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: cthulhu87 » 18 sie 2013, 08:19

W głowie się nie mieści... :shock:
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Luperci Faviani » 18 sie 2013, 13:39

Kopernik też była kobietą!
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: kalatala » 19 sie 2013, 20:11

wdowa pisze:Pytałam o ten seks,rozwód-ponieważ mężczyzna z którym się spotykam jest rozwodnikiem,poza tym nie wiem czy chciałabym kiedykolwiek wychodzić jeszcze za mąż.No więc w oczach kościoła katolickiego zostanę grzesznicą:),której nie będzie można przystąpić do komuni.

Zasady KK nie są idealne. Niektóre wręcz kłócą się z nauczaniem Jezusa. Kiedyś przeczytałam w którejś z książek spirytystycznych, że jeśli małżeństwo nie jest w stanie się dogadać, to lepiej sie rozwieść niż tkwić w nienawiści.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: konrad » 21 sie 2013, 15:37

Luperci Faviani pisze:Jezus nie był nawet chrześcijaninem.

Idźmy dalej i nazwijmy to po imieniu: Jezus był Żydem, podobnie jak cała jego rodzina i przyjaciele :D

Co do związków między duszami, wiele jest przejściowych i ulotnych, choć tu na Ziemi wydają się nam wieczne. Bardzo często małżeństwo jest miejscem do rozwiązania pewnych problemów z poprzednich żyć, a niekoniecznie miejsce spotkania dwóch bratnich dusz. To trzeba mieć zawsze na uwadze.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: wdowa » 21 sie 2013, 22:24

Związek z zmarłym mężem nie był ulotny i przejściowy ale fakt-był tak trudny,że na pewno miał mnie czegoś nauczyć,czy rozwiązać problemy z dawnych żyć-tylko nie wiem czy nauczył.
A teraz też problemem jest że aktualny facet jest ateistą.pewnie tez po coś tak jest.
wdowa

Postautor: Luperci Faviani » 22 sie 2013, 08:35

Jeżeli spojrzysz z dystansem na samą siebie, na swoje życie, na swoje związki i poprzez zgłębianie spirytyzmu zrozumiesz mechanizmy działania karmy, w dużym stopniu uda Ci się w pojąć to, co przeżywasz w chwili obecnej. Dowiesz się także jaką dawniej byłaś osobą.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi