czarnyMag pisze:każdy kto się w jakiejś części z Nachtem nie zgodzi powinien napisać z skąd czerpie swoją wiedzę i dlaczego ta jego wiedza ma być bardziej prawdziwa od tej którą w powyższym wywiadzie reprezentuje Nacht?
dla mnie ten Nacht to w ogole jakas nie jasna postać , nie mowi niczego co nie bylo juz powiedziane, to taki zlepek wszystkiego , znajdziesz to w kazdym serwisie o teoriach spiskowych , do mnie w ogole nie przemawia mimo ze doswiadczenie nauczylo mnie ze to co widze nie jest tym co widze wiec to co on mowi jest wlasciwie tak samo prawdopodobne jak i nie ............ i akurat ja sie z nim nie zgadzam , a przynajmniej nie chce sie z nim zgodzic jesli to miala by być prawda, bo poprostu nie podoba mi sie to i tylko dlatego , no ale czy mi sie to podoba czy nie to nie ma zadnego znaczenia dla prawdy samej w sobie , ta jak zwykle stoi murem i nic nigdy nie mowi i jak zwykle broni sie sama, kazde klamstwo sie od niej odbije , nie ma nawet sensu próbowac tego zmienic , tego nikt ani nic nie zmieni .........
o jaką wiedze pytasz Magu i niby dlaczego powinienem napisac skad ją mam jesli juz i dlaczego moja jest prawdziwa a jego nie ? niby dlaczego mialbym mowic komukolwiek i cokolwiek ? nawet gdybym mial taka wiedze i pewność ze jest prawdziwa? nie widze zadnego powodu zeby o tym mowic ...
kazdy moze sie z nim nie zgodzic i nie ma obowiazku tlumaczyc sie dlaczego
fruwla pisze:Ludzie od demonow
czym się róznią ? demony to anioły , trzeba coś wiecej ?? więc się różnia
fruwla pisze:Demony wolnej woli nie posiadaja, one sa sterowane
mają wolną wole, jak najbardziej , ale moga działać tylko na tyle na ile pozwala im bóg , to anioły jak napisałem, nienawidza nas , cóż, mają pecha niestety
ale nawet one klękają przez bogiem , nie chca, klną i plują ogniem ale muszą , i moga zrobic tylko tyle ile bog im pozwoli