Czym się różnią ludzie od demonów?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Czym się różnią ludzie od demonów?

Postautor: czarnyMag » 05 sty 2017, 00:27

"Mentalność istot pozaziemskich" Romanem Nacht
Uważam, że ten film jest ciekawy i każdy kto się w jakiejś części z Nachtem nie zgodzi powinien napisać z skąd czerpie swoją wiedzę i dlaczego ta jego wiedza ma być bardziej prawdziwa od tej którą w powyższym wywiadzie reprezentuje Nacht?
:twisted:

https://www.youtube.com/watch?v=BiEKJvIJtog
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Re: Czym się różnią ludzie od demonów?

Postautor: fruwla » 05 sty 2017, 11:56

Ludzie od demonow ....hmmm.... ludzie czasami zgodnie z wolna wola wydobywaja z glebi serca bezinteresowna milosc i dobro, darujac to innym. ;)
Demony wolnej woli nie posiadaja, one sa sterowane i maja za cel niszczenie dobra i milosci oraz zanizanie wibracji i wprowadzabie ciemnosci wszedzie ,tam gdzie tylko maja dostep. ;)
To tak w skrocie ode mnie dla Ciebie Magu, a teraz wyslucham pana Romana Nacht.
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: Nikita » 05 sty 2017, 20:52

Fajny ten Roman i ma Taki piekny meski glos...ale za bardzo popada w paranoje spiskowych teorii...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: neuron » 05 sty 2017, 21:21

czarnyMag pisze:każdy kto się w jakiejś części z Nachtem nie zgodzi powinien napisać z skąd czerpie swoją wiedzę i dlaczego ta jego wiedza ma być bardziej prawdziwa od tej którą w powyższym wywiadzie reprezentuje Nacht?

dla mnie ten Nacht to w ogole jakas nie jasna postać , nie mowi niczego co nie bylo juz powiedziane, to taki zlepek wszystkiego , znajdziesz to w kazdym serwisie o teoriach spiskowych , do mnie w ogole nie przemawia mimo ze doswiadczenie nauczylo mnie ze to co widze nie jest tym co widze wiec to co on mowi jest wlasciwie tak samo prawdopodobne jak i nie ............ i akurat ja sie z nim nie zgadzam , a przynajmniej nie chce sie z nim zgodzic jesli to miala by być prawda, bo poprostu nie podoba mi sie to i tylko dlatego , no ale czy mi sie to podoba czy nie to nie ma zadnego znaczenia dla prawdy samej w sobie , ta jak zwykle stoi murem i nic nigdy nie mowi i jak zwykle broni sie sama, kazde klamstwo sie od niej odbije , nie ma nawet sensu próbowac tego zmienic , tego nikt ani nic nie zmieni .........

o jaką wiedze pytasz Magu i niby dlaczego powinienem napisac skad ją mam jesli juz i dlaczego moja jest prawdziwa a jego nie ? niby dlaczego mialbym mowic komukolwiek i cokolwiek ? nawet gdybym mial taka wiedze i pewność ze jest prawdziwa? nie widze zadnego powodu zeby o tym mowic ...

kazdy moze sie z nim nie zgodzic i nie ma obowiazku tlumaczyc sie dlaczego

fruwla pisze:Ludzie od demonow

czym się róznią ? demony to anioły , trzeba coś wiecej ?? więc się różnia

fruwla pisze:Demony wolnej woli nie posiadaja, one sa sterowane

mają wolną wole, jak najbardziej , ale moga działać tylko na tyle na ile pozwala im bóg , to anioły jak napisałem, nienawidza nas , cóż, mają pecha niestety
ale nawet one klękają przez bogiem , nie chca, klną i plują ogniem ale muszą , i moga zrobic tylko tyle ile bog im pozwoli
Ostatnio zmieniony 06 sty 2017, 02:28 przez neuron, łącznie zmieniany 1 raz
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: czarnyMag » 06 sty 2017, 02:07

neuron pisze:ale nawet one klękają przez bogiem , nie chca, klną i plują ogniem ale muszą , i moga zrobic tylko tyle ile bog im pozwoli

Zdefiniuj pojęcie Bóg w kontekście wymuszenia złożenia mu hołdu na kolanach przez istoty które stworzył i obdarzył Swą miłością?
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: neuron » 06 sty 2017, 02:42

czarnyMag pisze:Zdefiniuj pojęcie Bóg w kontekście wymuszenia złożenia mu hołdu na kolanach przez istoty które stworzył i obdarzył Swą miłością?

nie koniecznie chodzi tu o oddanie hołdu na kolanach stricte ,raczej uznania jesli juz , to takie same anioly jak znane nam postacie Gabriela, Michała , Rafaela i innych , co tu definiować , czy da sie zdefiniować cokolwiek nam znanego ?, wezmy samą miłość ? i to nie jest proste a jak zdefiniować istotę której nie jesteśmy w stanie pojąć w zaden sposob ?? nie wiem jak to zdefiniowac, nawet sie nad tym nie zastanawiam , zaczynam dostrzegać celowość i zasadność ukrycia przed nami części natury świata , troche to nie fer ze strony boga wobec nas ale z drugiej strony moze to wzgledem nich ? ktoś komuś pluje w twarz tylko ze my o tym nic nie wiemy i nie wiedzielismy , stanelismy do biegu ze straconej pozycji ,a jednak chwilami udaje nam sie wyjsc na prowadzenie , tak mi sie przynajmniej wydaje ....i chyba troche tak jest

anioly , w koncu taki Michal czy inny z nich nie musi "klekac" a jednak uznaje boga , "któż jak bog" miał powiedzieć jeden z nich i pierwszy stanął do walki ....
nikt na nich nieczego nie wymusza tak samo jak nikt nie wymusil na innych buntu czy odwrocenia sie od boga,istoty ktora stworzyla wszystko i wszystko obdarzyla miłością ..............tylko zastanawiam sie kto tak naprawde jest pionkiem w tej grze i dlaczego my

jaki jest cel tego jesli w ogole jest , ale juz nie chce znac prawdy , juz nie szukam kluczy i odpowiedzi , zobaczylem,dotknąłem i dziekuje , dziekuje ze tylko tyle i az tyle, wiecej nie chce ............

wole pograc , zmontowac jakąś nute , i takie tam,pierdoly

neuron

Postautor: neuron » 06 sty 2017, 11:42

co Cie tak wystraszylo kolego ? co ??

co sie stało ?

neuron

Postautor: Xsenia » 06 sty 2017, 15:14

fruwla pisze:Demony wolnej woli nie posiadaja, one sa sterowane i maja za cel niszczenie dobra i milosci oraz zanizanie wibracji i wprowadzabie ciemnosci wszedzie ,tam gdzie tylko maja dostep.

Nie zgadzam sie z tym poglądem. Demony według mnie mają wolną wolę i z niej korzystają ile sie da. Pytanko: kto według ciebie steruje Demonami? Bóg?

neuron pisze:anioly , w koncu taki Michal czy inny z nich nie musi "klekac" a jednak uznaje boga , "któż jak bog" miał powiedzieć jeden z nich i pierwszy stanął do walki ....
nikt na nich nieczego nie wymusza tak samo jak nikt nie wymusil na innych buntu czy odwrocenia sie od boga,istoty ktora stworzyla wszystko i wszystko obdarzyla miłością ..............tylko zastanawiam sie kto tak naprawde jest pionkiem w tej grze i dlaczego my

Dodaj tylko, że ten opis aniołów i demonów, to wierzenia chrześcijan. Spirytyzm nie rozróżnia dusz na demony i anioły. Są tylko dusze o niskim poziomie i wysokim.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: fruwla » 06 sty 2017, 16:53

Xsenia pisze:
fruwla pisze:Demony wolnej woli nie posiadaja, one sa sterowane i maja za cel niszczenie dobra i milosci oraz zanizanie wibracji i wprowadzabie ciemnosci wszedzie ,tam gdzie tylko maja dostep.

Nie zgadzam sie z tym poglądem. Demony według mnie mają wolną wolę i z niej korzystają ile sie da. Pytanko: kto według ciebie steruje Demonami? Bóg?

Anioly (w przeciwienstwie do czlowieka), nie maja wolnej woli.
Sa wylacznie poslancami wypelniajacymi Wole Boza.
To, ze opiekuja sie ludzmi i w jaki sposob sie kazdym z nas opiekuja- wynika rowniez jedynie i przedewszystkim z Woli Bozej.

Zakladajac, ze demony, "opiekujace" sie czlowiekiem, (ludzmi) sa przeciwienstwem Aniolow,
musza i one komus podlegac, a wypelniajac im powierzone zadania nie moga okazywac "slabosci" w postaci wolnej woli czyli dzialac wbrew szefowi - ktory nie jest Bogiem. ...

Jesli zarowno anioly jak i demony bylyby obdarowane wolna wola, wtedy mialyby prawo podejmowac wlasne decyzje i w ten sposob w zaleznosci od ludzkiego przypadku, mielibysmy byc moze milosierne demony :lol:
oraz msciwe, karzace anioly. :shock:

To moja hiptoteza na dzien dzisiejszy. Jak jest naprawde, nie wiem. Z taka hipoteza latwiej mi zyc i zrozumiec, co i dlaczego.
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: Nikita » 06 sty 2017, 21:13

A ciekawe dlaczego te demony nie podlegaja prawu karmy? I moga robic co chca?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi