Kosmos, inne światy, istoty

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Szukam pomocy!

Postautor: Natasza » 03 kwie 2016, 15:55

tak samo głupim jest myślenie , że zeszło się z drzewa, podczas gdy inni karmią cie bananami - jungle wciąż i niezmiennie
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Zbyszek » 03 kwie 2016, 16:35

Natasza
Jak widze lubisz postawic na swoim, ale nie zawsze to jest dobra droga, bo mozna sie zgubic. Wiele by pisac, ale na pewno wyszukasz cos w wypowiedzi drugiego by mu przeciwstawic jakis nowy argument. Pisalismy przynajmniej robilem to ja, o pomocy jaka mozemy otrzymac, nie o indywidualnym rozwoju. Nasz rozwoj zalezy przedewszystkim od nas samych. Ale nie moglibysmy sie rozwinac gdybysmy byli sami na swiecie. Czlowiek jest zwierzeciem stadnym, potrzebuje obecnosci innych, by miec przyklad i nieraz otrzymac od nich nalezna pomoc. Cierpimy nie dlatego ze musimy cierpiec, tylko dlatego ze nie umiemy zyc. W zyciu doczesnym, moglibysmy uniknac wiele cierpien gdybysmy sie kierowali, bardziej naszym rozumem, a nie emocjami albo instynktem, co jest pozostaloscia po naszych przodkach. Dlatego nasze wybory zawsze powinny byc odwazne i racjonalne, by nie placic pozniej za bledy. Wiadomo ze to co nauczymy sie dzisiaj, jutro przyniesie korzysci, dlatego zawsze nalezy dac od siebie jak najwiecej by w przyszlosci miec lepiej.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: Natasza » 03 kwie 2016, 16:56

Zbyszku właściwie to co piszesz pokrywa się z tym co myślę, choć moja opinia jest w kierunku usamodzielniania się ludzi i pełnej wolności mysli
ale cel jest bardzo bliski z tym co sam głosisz
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Zbyszek » 03 kwie 2016, 17:09

Alez tak jest, musimy czuc sie wolnymi, gdyz na tym to wszystko polega. Nie mozemy byc niewolnikami, bo to przeczy prawa universalnym. Przez to mamy wolny wybor i nikt tak naprawde nie moze go nam go zabrac.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 03 kwie 2016, 19:50

dzieki Danut i Zbyszkowi za odpowiedz...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: philosophus » 03 kwie 2016, 22:54

Zbyszek pisze: Nie mozemy byc niewolnikami, bo to przeczy prawa universalnym.

Ja nawet drzewa nie mogę wyciąć, w ogrodzie bez zgody urzędasa - ale mi wolność. :roll:
Awatar użytkownika
philosophus

Postautor: Pawełek » 03 kwie 2016, 23:15

philosophus pisze:
Zbyszek pisze: Nie mozemy byc niewolnikami, bo to przeczy prawa universalnym.

Ja nawet drzewa nie mogę wyciąć, w ogrodzie bez zgody urzędasa - ale mi wolność. :roll:

To jest prawo ludzkie, a nie boskie. Kto Ci zabroni ściąć te drzewo? Idź, i zetnij. Zrobiłeś to, ale z tego względu, że panuje prawo stworzone przez człowieka, będziesz za to odpowiadał. Każda przyczyna ma swój skutek ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: philosophus » 03 kwie 2016, 23:19

Okej, rozpętuję wojnę atomową, łamiąc ludzkie prawo i wybijam wszystkich ludzi i całe życie na Ziemi - co dalej z reinkarnacją? ;)
Awatar użytkownika
philosophus

Postautor: Pawełek » 03 kwie 2016, 23:20

philosophus pisze:Okej, rozpętuję wojnę atomową, łamiąc ludzkie prawo i wybijam wszystkich ludzi i całe życie na Ziemi - co dalej z reinkarnacją? ;)

A co ma być? Nic, dalej będziesz się wcielał :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: philosophus » 03 kwie 2016, 23:21

W co?
Awatar użytkownika
philosophus

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi