Nikita pisze:w ten sposob wszyscy ci, ktorzy maja dzieci sie poswiecaja aby dzieciom bylo lepiej...oczywiscie nie kazdy rodzic sie poswieca ale wiekszosc tak...

Pawełek pisze:Chciałbym spytać was, co myślicie o tym, gdy człowiek świadomie chce "poświęcić" swoje życie w tym celu, by ktoś inny mógł być szczęśliwy, bezpieczny, świadomie się wyrzekając własnego dobra i będąc świadomym tego, że będzie go czekać ciężkie życie? Ująłem słowo "poświęcić" w cudzysłowie z tego względu, że nie chodzi mi o poświęcenie typu: żołnierz, który rzucił się na granat w celu ochrony własnych towarzyszy, a o to że ktoś musi być na nogach, by ktoś mógł spokojnie spać.
Xsenia pisze:Pawełek pisze:Chciałbym spytać was, co myślicie o tym, gdy człowiek świadomie chce "poświęcić" swoje życie w tym celu, by ktoś inny mógł być szczęśliwy, bezpieczny, świadomie się wyrzekając własnego dobra i będąc świadomym tego, że będzie go czekać ciężkie życie? Ująłem słowo "poświęcić" w cudzysłowie z tego względu, że nie chodzi mi o poświęcenie typu: żołnierz, który rzucił się na granat w celu ochrony własnych towarzyszy, a o to że ktoś musi być na nogach, by ktoś mógł spokojnie spać.
Czyżbyś pytał Pawełku o eutanazję, w momencie kiedy nie ma szans na wyzdrowienie, a opieka najbliższych na pewno sprawiła by im wielkie cierpienie?

Xsenia pisze:Pawełek pisze:Chciałbym spytać was, co myślicie o tym, gdy człowiek świadomie chce "poświęcić" swoje życie w tym celu, by ktoś inny mógł być szczęśliwy, bezpieczny, świadomie się wyrzekając własnego dobra i będąc świadomym tego, że będzie go czekać ciężkie życie? Ująłem słowo "poświęcić" w cudzysłowie z tego względu, że nie chodzi mi o poświęcenie typu: żołnierz, który rzucił się na granat w celu ochrony własnych towarzyszy, a o to że ktoś musi być na nogach, by ktoś mógł spokojnie spać.
Czyżbyś pytał Pawełku o eutanazję, w momencie kiedy nie ma szans na wyzdrowienie, a opieka najbliższych na pewno sprawiła by im wielkie cierpienie?

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości