atalia pisze:A Ty jak tłumaczysz następujace słowa?
"I przemówił Bóg: Niech w przestworzu niebios powstaną źródła swiatła , by oddzielały dzien od nocy(...) I mają służyć w przestworzach niebios za źródła swiatła , żeby oswietlac ziemię", itd , itd... KR 1, 14-19.
WiernyKatolik pisze:A jak postanowione ludziom raz umrzeć, a potem sąd (List do Hebrajczyków 9,27)

jario pisze:WiernyKatolik pisze:A jak postanowione ludziom raz umrzeć, a potem sąd (List do Hebrajczyków 9,27)
Wedlug mnie jezeliby analizowac ten fragment to nie mowi on jednoznacznie i niepodwazalnie, ze dusza nie wciela sie nigdy wiecej i ze postanowione jest zyc tylko jeden raz, wedlug mnie nie mowi on ze reinkarnacja nie istnieje jak za pewne chcialbys powiedziec.Ja osobiscie zinterpretowalbym to jako ze czlowiek po kazdym swoim zyciu podlega w pewnym sęsie "sądowi" ocenie swoich czynow ze swojego zycia.czyli ze po kazdym zyciu jest sąd anie po kilku bo wtedy byloby napisane"A jak postanowione ludziom dziesiec razy umrzec ,a potem sąd"

WiernyKatolik pisze:atalia pisze:A Ty jak tłumaczysz następujace słowa?
"I przemówił Bóg: Niech w przestworzu niebios powstaną źródła swiatła , by oddzielały dzien od nocy(...) I mają służyć w przestworzach niebios za źródła swiatła , żeby oswietlac ziemię", itd , itd... KR 1, 14-19.
Bóg powiedział ,aby powstały źródła słońca ,a one powstały. Światła te mają oświetlać Ziemię tj. Słońce!

20 Hiob wstał, rozdarł swe szaty, ogolił głowę, upadł na ziemię, oddał pokłon 21 i rzekł: "Nagi wyszedłem z łona matki i nagi tam wrócę. Dał Pan i zabrał Pan.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości