Rozwinięcie się spirytyzmu !?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Rozwinięcie się spirytyzmu !?

Postautor: |Coca|Cola| » 25 mar 2013, 16:46

Kiedy spirytyzm (jak wspomina Allan K. ) stanie się religią dominującą [zdaje mi się ,że mówił coś takiego ] ? W jaki sposób może się to stać ? :kardec:
Awatar użytkownika
|Coca|Cola|

Re: Rozwinięcie się spirytyzmu !?

Postautor: cthulhu87 » 25 mar 2013, 17:14

|Coca|Cola| pisze:Kiedy spirytyzm (jak wspomina Allan K. ) stanie się religią dominującą [zdaje mi się ,że mówił coś takiego ] ? W jaki sposób może się to stać ? :kardec:

Musimy płodzić bardzo dużo dzieci, więcej niż katolicy i muzułmanie :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: jario » 25 mar 2013, 17:23

Na dzien dzisiejszy to chyba o to chodzi zeby ta filozofia byla szeroko dostepna dla ludzi zeby mieli szanse na poznanie jej ,bo nie wszyscy sa jeszcze gotowi na spirytyzm.
Mistrz pojawia się tylko wtedy, kiedy uczeń jest gotowy ...
Awatar użytkownika
jario
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 25 mar 2013, 17:50

Spirytyzm nigdy się nie stanie religią dominującą, bo to nie religia ;)
Poza tym - spirytyzm jest tylko zbiorem zasad - lepiej by chyba było zapytać, kiedy miłość i dobro będzie sprawą dominującą.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: |Coca|Cola| » 25 mar 2013, 18:31

Voldo pisze:Spirytyzm nigdy się nie stanie religią dominującą, bo to nie religia ;)
Poza tym - spirytyzm jest tylko zbiorem zasad - lepiej by chyba było zapytać, kiedy miłość i dobro będzie sprawą dominującą.

No nie chodziło mi o religię ... :D :mrgreen:
Awatar użytkownika
|Coca|Cola|

Postautor: juniperus » 25 mar 2013, 20:59

Voldo pisze: lepiej by chyba było zapytać, kiedy miłość i dobro będzie sprawą dominującą.
Pięknie ujęte i trafione w samo sedno :)
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: Pablo diaz » 25 mar 2013, 22:05

Jak się nie mylę drogi przyjacielu Coca Cola Hipolit Rivail wspominał ,że spirytyzm będzie naukowy ,albo nie będzie go wcale... pozdrawiam dobrej nocy .
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: kakofonia myśli » 25 mar 2013, 23:14

Hej, hej,
Niezmiernie się cieszę colo, że poruszyłeś ten temat ponieważ, póki co, mam wrażenie, że idee Spirytyzmu, jakby w zapomnienie poszły, przynajmniej na tym forum :? Nie chciałabym nikogo urazić, ale wydaje mi się, że gdzieś po drodze zatarł nam się sens istnienia tego miejsca :( Odnajduję multum tematów o kwiatkach, kotkach i muzyce łagodzącej obyczaje (oczywiście bez wątpienia są one ważne), ale czy to naprawdę o to chodzi? Czy naprawdę już wszystko o Spirytyzmie wiemy i nie musimy odkryć niczego więcej? Czy po prostu nastąpiło wyeksploatowanie materiału? Kiedy tutaj 'przyszłam' myślałam, że znalazłam miejsce, w którym będzie się działo, będą wrzały dyskusje i w ogóle będzie cool. Przecież jest tu wiele osób, które mają dużą wiedzę i mogłyby się nią podzielić, niekoniecznie czakając na pytania. Czasem ciężko jest zadać pytanie na temat, o którym się niewiele wie. Wydaje mi się, że od kiedy Iza jakoś się wycofała nikt tu już nie ma nic do powiedzenia. Wysuwa się z tego jasny wniosek, gdyby Iza nie była przybyła tu parę miesięcy temu ostatnie 'spirytystyczne' posty potrzebowałyby promieniotwórczego izotopu węgla, aby określić ich datę :lol: Pewnie mnie zlinczujecie za ten post, ale trudno, jakoś to przeżyję. Że za wujkiem Nietzche'm powtórzę 'co mnie nie zabije, to mnie wzmocni'. :lol: Kochani Spirytyści, ruszta się :twisted:
Pelo Amor ou Pela Dor... (By love or by pain)

„What is mind? No matter. What is matter. Never mind.” Thomas Hewitt Key

sbitara77@gmail.com
Awatar użytkownika
kakofonia myśli
spirytystka
spirytystka

Postautor: goska82 » 25 mar 2013, 23:30

Mam wrażenie,że ktoś tu czyta w Moich myślach :lol:
Tak poważnie to nic dodać,nic ująć .Lepiej bym Majka tego nie uchwyciła. Nie wiem czy na wszystkich tak podziałała wiosna,której nie ma,ale coś "klapnęło" i oby to było chwilowe :|
Zatem z całego serca życzę wszystkim i sobie :D spirytystycznych tematów,do których ciągnie rano bardziej niż do kawy i fajka :lol:
goska82

Postautor: juniperus » 25 mar 2013, 23:33

:lol: Fajna jesteś. A wiesz, że ja też to zauważyłam. A tak na marginesie, dobrze, że mnie przyprowadziłaś do porządku :) Obiecuję poprawę. Niektórych rzeczy Maju nie mogę Wam jednak przekazać, choć bardzo bym chciała. :| Ale nie bój nic w nowym temacie jest coś ciekawego.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi