śmierć wczasie snu

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

śmierć wczasie snu

Postautor: mateusso022 » 02 gru 2011, 19:41

Witam nie dawno mi babcia umarła 15 września
umarła szpitalu o 22 lub pużniej umarła śpiąc bo wcześniej była pielegniarka by jej dac zaszczyk przeciw bulowy puznie chciała podać lecz już nie żyła rok cierpiała,moje pytanie czy są jakieś żrudła o duszach umarlych podczas snu,chodzi mi co odczuwały,nie wiem czy babcia cieroiała bo prze rok cierpiała a mam nadzieje że śmierć miała spokojną.przepraszam dopiero się zapoznaję z spirytyzmem:)
Moje gg:40071604
Jesteś czymś więcej niż ciałem fizycznym
Awatar użytkownika
mateusso022

Re: śmierć wczasie snu

Postautor: Luperci Faviani » 02 gru 2011, 23:45

Witaj. No cóż lekarzem nie jestem, więc trudno określić jaką śmierć miała Twoja babcia niemniej z opisu wynika, że przejście samo w sobie najprawdopodobniej nie sprawiło jej cierpienia z dwóch powodów. Po pierwsze dusze ludzi, którzy chorują łatwiej opuszczają ciało w momencie śmierci, ponieważ dusza jakby jeszcze za życia powoli rozluźnia więzy z materią. Po drugie, skoro Twojej babci podano środki przeciwbólowe, to najprawdopodobniej fizycznie z niczego nie zdawała sobie sprawy. Cała reszta zależy od tego jakim była człowiekiem, czy dobrym, czy wierzącym i jak bardzo była rozwinięta w sensie duchowym.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: mateusso022 » 03 gru 2011, 10:11

Była dobra,pomagała każdemu,najczeńciej ją oszukiwano,po jakim czasie zapominała o całej sprawie była tak zajęta pomoca obcym że nam rodzinie nie zawsze miała czas,jak się urodziłem chory to tylko ja sie liczyłem dla niej inni nie ważni:)ale była bardzo pracowita, prze to zachorowała bo nie posłuchała nas i sie przewruciła złamała zebra była słaba ale uparta:)ciąglą czuję ją czasami, i martwie sie czy jest tam czy se poradzila z odejciem bo była bardzo zmartwiona wszyskim,moze teraz innym pomaga, z jednej strony ciesze się że nie zyje bo strasznie cierpiała złamane żebra pużniej zapalenie płuc a potem pułpasiec i na końcu zwapnienie płuc czyli rak a nie paliła
Awatar użytkownika
mateusso022

Postautor: Luperci Faviani » 03 gru 2011, 11:55

W takiej sytuacji nie powinieneś martwić się o babcię ale pomódl się za nią czasami :)
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: mateusso022 » 03 gru 2011, 18:53

Dziękuję:)
Awatar użytkownika
mateusso022

Postautor: Nikita » 03 gru 2011, 20:00

Ciekawe czy dusze, ktore przechodza na tamta strone we snie zdaja sobie wpelni sprawe z tego, ze opuscily fizyczne cialo? Jak byla dobrym czlowiekime to pewnie ktos jej pomoze z zaswiatow sie odnalezc...pozdrawiam!
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: mateusso022 » 03 gru 2011, 20:15

Nikita pisze:Ciekawe czy dusze, ktore przechodza na tamta strone we snie zdaja sobie wpelni sprawe z tego, ze opuscily fizyczne cialo? Jak byla dobrym czlowiekime to pewnie ktos jej pomoze z zaswiatow sie odnalezc...pozdrawiam!

No właśnie to mnie interesuje no ale myśle że ktos pomoże,wkońcu babcia miała liczne rodzieństwo,po wojnie już część nie zobaczyła nigny moze ktoś specjalnie tam czekał.......
Awatar użytkownika
mateusso022

Postautor: mateusso022 » 03 gru 2011, 20:17

Nikita pisze:Ciekawe czy dusze, ktore przechodza na tamta strone we snie zdaja sobie wpelni sprawe z tego, ze opuscily fizyczne cialo? Jak byla dobrym czlowiekime to pewnie ktos jej pomoze z zaswiatow sie odnalezc...pozdrawiam!

Ja też pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
mateusso022

Postautor: Luperci Faviani » 04 gru 2011, 00:26

Nikita pisze:Ciekawe czy dusze, ktore przechodza na tamta strone we snie zdaja sobie wpelni sprawe z tego, ze opuscily fizyczne cialo?

Wszystko zależy od świadomości i poziomu rozwoju konkretnego Ducha. Poza tym nie wydaje mi się aby pod tym względem miało jakieś znaczenie, czy śmierć nastąpiła w czasie snu, czy w innych okolicznościach.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: atalia » 04 gru 2011, 17:50

Z tego co piszesz wynika,ze Twoja Babcia była dobrym człowiekiem i w zwiazku z tym nie powinieneś się juz dłużej o nia martwić-zasłużyła na szeroko pojęte niebo i na pewno jest tam szczęsliwa. :)
Trzymaj się dzielnie i myśl o Niej dobrze,bez zbędnej rozpaczy-nasza boleść bardzo martwi ukochanych zmarłych.
atalia
spirytystka
spirytystka

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi