Bezpieczeństwo - czy możemy się bronić?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Bezpieczeństwo - czy możemy się bronić?

Postautor: OneNight » 10 lip 2015, 09:01

Dzięki Xsenia za przykład - oto mi chodziło.
PS: Ja akurat nie wierzę w boga. Rodzice kiedyś znęcali się nade mną, żeby mnie zmusić do wiary i dlatego drażni mnie, gdy ktoś przy mnie o bogu wspomina. Dla mnie religia jest oszustwem, które robi z ludzi niewidomych.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Achill » 10 lip 2015, 09:57

religia to nie to samo co wiara, wiara to nie to samo co kontakt z bogiem.
wrzucanie do jednego worka jest błędem.
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pablo diaz » 10 lip 2015, 10:08

OneNight pisze:Dzięki Xsenia za przykład - oto mi chodziło.
PS: Ja akurat nie wierzę w boga. Rodzice kiedyś znęcali się nade mną, żeby mnie zmusić do wiary i dlatego drażni mnie, gdy ktoś przy mnie o bogu wspomina. Dla mnie religia jest oszustwem, które robi z ludzi niewidomych.

To przykre OneNIght.
Jednak należy wziąść pod uwagę ,że Bóg nie jest żadną religią.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pawełek » 10 lip 2015, 10:28

OneNight pisze:PS: Ja akurat nie wierzę w boga. Rodzice kiedyś znęcali się nade mną, żeby mnie zmusić do wiary i dlatego drażni mnie, gdy ktoś przy mnie o bogu wspomina. Dla mnie religia jest oszustwem, które robi z ludzi niewidomych.

Ja na przykład wierzę w Boga, ale nie do końca wierzę w nasz kościół ;) Jako instytucje oczywiście. Ale za chrześcijanina się niestety nie uważam.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 05 gru 2017, 14:52

OneNight pisze:Dzięki Xsenia za przykład - oto mi chodziło.

Przykre jest to, że zablokowano Ci dostęp do swobodnej wypowiedzi bo rozjeżdżałeś się z wypowiedziami duchów :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 08 gru 2017, 16:34

Odpowiadając autorowi tematu na jego pytanie:
Jeśli nigdy nie spotkałeś się z informacją o dobrym Duchu czy Bogu to zawsze możesz się zasłonić przed Demonem np. taboretem i krzyknąć "taborecie chroń mnie". Jak uwierzysz, że jest to możliwe tak na 100 procent - to "on" cię obroni przed Demonem :!: Ale tak naprawdę to stanie między tobą duch czysty
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi