Z kim/czym mamy możliwość kontaktu - nasze opinie

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Z kim/czym mamy możliwość kontaktu - nasze opinie

Postautor: czarnyMag » 26 wrz 2017, 22:47

danut pisze:Czarny magu ośmieszycielu tego czego nie pojmujesz. Boska siła twórcza to fizyka, nauka ją obecnie odkrywa, a Słowo to obecnie rozbita rzeczywistość na cząstki kwantowe, a kwant to nośnik informacji, przez nie są przenoszone oddziaływania, przez nie się wszystko dzieje i łączy w logiczny sposób.

Jakie to ma znaczenie czym jest to słowo jak samo się nie stworzyło! Coś musiało je zainicjować i nie była to fizyka ani żadna nauka ani żadne zjawisko ani żadna siła ani żadna bezmyślna energia!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Nikita » 27 wrz 2017, 07:06

no właśnie czy matematyka mogła sama z siebie się stworzyć? i czy prawa fizyczne też same się stworzyły?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: danut » 27 wrz 2017, 07:57

"Czy funkcjonowanie Wszechświata można wytłumaczyć osobie, która nie wie nic o fizyce, chemii, biologii, astronomii i matematyce ?"

http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/u ... 41797.html

http://strefatajemnic.onet.pl/nie-wiemy ... nga/7x2nn1
danut

Postautor: fruwla » 27 wrz 2017, 19:59

danut pisze:[i]"Czy funkcjonowanie Wszechświata można wytłumaczyć osobie, która nie wie nic o fizyce, chemii, biologii, astronomii i matematyce ?"

Funkcjonowanie wszechswiata wytlumaczyc chyba trudno, ale kozystac moze kazdy ;)
Ja np. od dziecinstwa korzystam z pradu elektrycznego, i innych takich, bez specjalnej wiedzy o doglebnych tajnikach funkcjonowania tychze . ;)
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: danut » 27 wrz 2017, 20:50

fruwla pisze:
danut pisze:[i]"Czy funkcjonowanie Wszechświata można wytłumaczyć osobie, która nie wie nic o fizyce, chemii, biologii, astronomii i matematyce ?"

Funkcjonowanie wszechswiata wytlumaczyc chyba trudno, ale kozystac moze kazdy ;)
Ja np. od dziecinstwa korzystam z pradu elektrycznego, i innych takich, bez specjalnej wiedzy o doglebnych tajnikach funkcjonowania tychze . ;)

Korzysta każdy a nawet nie tylko korzysta, bo będąc choćby malutką częścią mającą wpływ na cały ten wszechświat organizuje się go i współtworzy.
Przywarowując Twoje porównanie, to gdyby elektryczność w Twoim domu była połączona z całym miastem, a na głównym kablu akurat u Ciebie w domu dostarczającym Ci prąd wystąpiła poważna awaria, to nie miałoby go całe miasto. I czy wtedy mówisz tak? - Niech nie mają, niech ja go nie mam, bo skoro ja nie znam tajników tejże wiedzy, to mnie to nie obchodzi, lub będziesz snuła tylko na ten temat swoje wyobrażenia jak awarię naprawić? Z podobnym podejściem spotkałam się już dziś w temacie Prawdy. "Rozwój - życie wieczne- nieskończoność. I choć tyle już odkryto w tym temacie nie chce się ludziom połączyć tej całej wiedzy ze sobą, by czegoś więcej się dowiedzieć tylko utrzymują twardo dawne pojmowanie tych rzeczy nakreślone im cudzymi wyobrażeniami i wierzeniami.
danut

Postautor: soldado » 27 wrz 2017, 22:27

Nikita pisze:Bog to Matematyka.... ;) mowia matematycy....Jak dla mnie Bog to Natura...

A może Bóg to wszystko to co nas dosłownie otacza, w tym matematyka i natura. ;)
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi