Szatan, Demon, Niski Duch?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Szatan, Demon, Niski Duch?

Postautor: odnowa » 23 kwie 2017, 14:06

Pablo diaz pisze:
Nikita pisze:...Dzis uswiadomilam sobie , ze istnieja te straszne sily, ktore co Jakis czas probuja opetywac czlowieka...niby nic wielkiego ale ciagle naplywajace zle negatywne mysli, zle paskudne samopoczucie lub nagly skok nastroju...wyobcowanie i zle samopoczucie....co Jakis czas kazdy z nas miewa pewnie takie stany...a ja sobie dzis uswoadomilam, ze to wlasnie jest Zlo, ktore kusi i opetuje...

Wpływ zewnętrzny destabilizujący harmonię psychiczno fizyczną szczególnie dotyka osoby ,które w poprzednim życiu wykroczyły poza boskie prawa.To nie żadne stare dusze,wrażliwi ,odpowiedzialni,pracowici ...tylko duchy szukające równowagi ponieważ na swym koncie przynoszą ogromne obciązenia, wady moralne ,które tym wcieleniem maja zadość uczynić .A więc nie bez przypadku w tym życiu związaliśmy się z filozofią spirytystyczną,która obszernie mówi o wspólzależności dwóch światów... przez,co jest wyjątkową drogą do spłacenia długów i uzyskania wewnętrznej równowagi.

Jak mam spłacić długi których nawet nie pamiętam? :lol:
odnowa

Postautor: gaba75 » 23 kwie 2017, 15:09

Dobre pytanko odnowo. Trzeba się nieźle wysilić by cokolwiek sobie przypomnieć i w dodatku nie wiadomo czy to na pewno Twoje wcielenie Ci się przypomni. :)
gaba75

Postautor: gaba75 » 23 kwie 2017, 15:13

Bo skąd możemy mieć pewność? Trzeba by pójść do dobrego hipnoterapeuty, ale tu znów kolejna wątpliwość, czy on na pewno będzie dobry i czy powie nam o naszych poprzednich wcieleniach prawdę?
gaba75

Postautor: Pablo diaz » 23 kwie 2017, 20:20

odnowa pisze:
Pablo diaz pisze:
Nikita pisze:...Dzis uswiadomilam sobie , ze istnieja te straszne sily, ktore co Jakis czas probuja opetywac czlowieka...niby nic wielkiego ale ciagle naplywajace zle negatywne mysli, zle paskudne samopoczucie lub nagly skok nastroju...wyobcowanie i zle samopoczucie....co Jakis czas kazdy z nas miewa pewnie takie stany...a ja sobie dzis uswoadomilam, ze to wlasnie jest Zlo, ktore kusi i opetuje...

Jak mam spłacić długi których nawet nie pamiętam? :lol:

Przyjdźcie do Mnie wszyscy, którzy utrudzeni i obciążeni jesteście, a Ja was pokrzepię.Weźcie moje jarzmo na siebie i uczcie się ode Mnie, bo jestem cichy i pokorny sercem, a znajdziecie ukojenie dla dusz waszych.
Ew.Św.Mateusza
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: czarnyMag » 24 kwie 2017, 11:10

Pablo diaz pisze:Przyjdźcie do Mnie wszyscy, którzy utrudzeni i obciążeni jesteście, a Ja was pokrzepię.Weźcie moje jarzmo na siebie i uczcie się ode Mnie, bo jestem cichy i pokorny sercem, a znajdziecie ukojenie dla dusz waszych.
Ew.Św.Mateusza

A to "jarzmo" Jego ten "krzyż" to my mamy brać na siebie czy przypadkiem on wziął go za nas? Bo mi się wydaje że to On umarł za nas i nie było tam mowy o tym że po fakcie mamy się Mu rewanżować :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: odnowa » 24 kwie 2017, 15:13

czarnyMag pisze:
Pablo diaz pisze:Przyjdźcie do Mnie wszyscy, którzy utrudzeni i obciążeni jesteście, a Ja was pokrzepię.Weźcie moje jarzmo na siebie i uczcie się ode Mnie, bo jestem cichy i pokorny sercem, a znajdziecie ukojenie dla dusz waszych.
Ew.Św.Mateusza

A to "jarzmo" Jego ten "krzyż" to my mamy brać na siebie czy przypadkiem on wziął go za nas? Bo mi się wydaje że to On umarł za nas i nie było tam mowy o tym że po fakcie mamy się Mu rewanżować :lol:

Może chodziło o drzewo życia? http://2.bp.blogspot.com/-Ns-24vlBUcc/U ... f+Life.jpg
odnowa

Postautor: czarnyMag » 25 kwie 2017, 07:49

Szatan, Demon, Niski Duch bo mamy złe dni? Bo nas ogarnia zmęczenie, bo zaczynamy mieć złe myśli? Takie mocne nazwy przy takim malutkim problemie. Szatana nie ma co sobie wmawiać gdyż jest nieosiągalny dla malutkich (dla Ziemi), a Demona należy poprosić (uwodzi się go samemu przez kilka dobrych lat :)! Wiesz jak to jest gdy w końcu się mówi w myśli "niech ta kobieta zejdzie mi z oczu, bo już patrzeć na nią nie mogę" i kobieta zlatuje ze schodów na oczach swoich uczniów a jedynym który może ją złapać realnie jestem ja (jej uczeń :twisted: i oczywiście odskakuję w bok :lol:
Zostaje Niski Duch - to niski duch odpowiada za to co na wstępie.
Zabawnie brzmią te pierwsze dwa wyrazy napisane przez Ciebie (dlatego że Ty zupełnie odbiegasz od nich - dla mnie)!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi