bezsens życia ducha

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: bezsens życia ducha

Postautor: 1Prawda1 » 24 sty 2016, 22:17

Nie tyle człowiek ma czastkę boskosci, ile jest nią.

A co sprawia, że nią jest? To, że człowiek jest istotą czy coś głębszego masz na myśli?
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: atalia » 25 sty 2016, 09:11

Bo ja wiem, czy głębszego? Raczej chyba prostszego, biorąc pod uwagę mój pogląd, ze WSZYSTKO jest jednością.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: czarnyMag » 25 sty 2016, 13:30

soldado pisze:Niestety to takie nudne i nie dające satysfakcji wielu maniakom, którzy są zdegustowani przez to tym miejscem...

Nie, ubaw po pachy :lol: A teraz cofnij się "brachu" jakieś trzy pokolenia do tyłu i opisz mi życie przepełnione "miłością" i szczęściem na podstawie Twoich 3 pokoleń wstecz :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: atalia » 25 sty 2016, 14:00

Nawiazując do poprzedniej mojej wypowiedzi - jak Bóg ( Kosmos, Źródło, Absolut) mógłby zaznać pełni istnienia, pozostając tylko i wylącznie w świecie ducha? Posłużenie się wehikułem, jakim jest ciało ludzkie, umożliwia poruszanie sie, doznawanie, doświadczanie zycia w świecie gęstej materii.
Aby gra była w pełni realistyczna, należało całkowicie zapomnieć o swoim faktycznym pochodzeniu. Czy znaczy to, ze przejście do świata ducha po śmierci ciała fizycznego jest powrotem z wirtualu do realu? Obawiam się ,że nie zawsze, pełne objawienie dokonuje się dopiero na wyższych poziomach duchowości, po przejściu wielu "poziomów" gry zwanej życiem.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Pablo diaz » 25 sty 2016, 14:21

Wiele powiedzialo i powie sie o Bogu, jednak okreslic Kogos,co nie ma ani poczatku ani konca,to bardzo trudne,nawet Duchy opiekunowie nie sa w stanie dokladnie sprecyzowac km jest Bog.
Kazdy z nas widzi Boga poprzez wewnetrzne doswiadczenia,a cala reszta to wiedza ksiazkowa.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: czarnyMag » 25 sty 2016, 14:41

Pablo diaz pisze:Wiele powiedzialo i powie sie o Bogu, jednak okreslic Kogos,co nie ma ani poczatku ani konca,to bardzo trudne,nawet Duchy opiekunowie nie sa w stanie dokladnie sprecyzowac km jest Bog.
Kazdy z nas widzi Boga poprzez wewnetrzne doswiadczenia,a cala reszta to wiedza ksiazkowa.

Pozwolę sobie jednak zadać Ci pytanie (bo z posiadanych przeze mnie informacji wynika że Jesteś medium): czy w tym życiu (wcieleniu) widziałeś, słyszałeś (w Twoim mniemaniu) lub odczuwałeś go w inny (nie materialny sposób) - Boga?
A jeśli nie to jak Ty jako medium (a medium może wszystko!) to interpretujesz? Na czym opierasz swoje przeświadczenie o Jego istnieniu? Na książkach? Innymi słowy Pablo diaz są ludzie którzy widzieli coś i doświadczyli czegoś a za media się nie podają - i dlatego pytamy media jak wy widzicie dosłownie "Boga"? Bo to jest interesujące.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Pablo diaz » 29 sty 2016, 23:42

czarnyMag pisze:
Pablo diaz pisze:Wiele powiedzialo i powie sie o Bogu, jednak okreslic Kogos,co nie ma ani poczatku ani konca,to bardzo trudne,nawet Duchy opiekunowie nie sa w stanie dokladnie sprecyzowac km jest Bog.

Pozwolę sobie jednak zadać Ci pytanie (bo z posiadanych przeze mnie informacji wynika że Jesteś medium): czy w tym życiu (wcieleniu) widziałeś, słyszałeś (w Twoim mniemaniu) lub odczuwałeś go w inny (nie materialny sposób) - Boga?
A jeśli nie to jak Ty jako medium (a medium może wszystko!) to interpretujesz? Na czym opierasz swoje przeświadczenie o Jego istnieniu? Na książkach? Innymi słowy Pablo diaz są ludzie którzy widzieli coś i doświadczyli czegoś a za media się nie podają - i dlatego pytamy media jak wy widzicie dosłownie "Boga"? Bo to jest interesujące.

Choćbym użył nie wiem jak pieknych słów i określeń ziemskich ,to nie opisałbym oceanu nieskończonej
mądrości i miłości jakim jest Bóg.
Boga odczuwa i przeżywa się wewnętrznie,relacja ze Stwórcą zależna jest od wrażliwości,miłości i mądrości
jaką posiadamy i w taki właśnie sposób Go doświadczamy.
Dzisiaj doskonale rozumiem dlaczego Jezus tak bardzo przeżywał i do Niego w tak czuły sposób się zwracał.
Kiedy zapytałem jak podziękować Ci za to ,że tak mnie kochasz i tak bardzo rozczulasz Ojcze?
Choć nie wiem ile razy bym powtarzał dziękuje,dziękuję i dziękuję ,to nie odda to tego jak bardzo jestem Ci wdzięczny , pragnę okazać Ci coś więcej jak samo podziękowanie,ale już bardziej nie potrafię.
Wtedy usłyszałem głos: miłuj , to mi sprawia największą radość.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi