Ciekawa rzecz...

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Ciekawa rzecz...

Postautor: 1Prawda1 » 28 lis 2015, 04:45

Dwa razy w życiu zdarzyło mi się coś takiego, że szedłem drogą czując się normalnie, jak zawsze i mogłem sterować moim ciałem nieco z góry, nad głową. Lekkość jaka mi towarzyszyła pozwoliła mi poczuć iż to moje myśli, które nie znajdują się w głowie a jakby nad nią - sterują tym ciałem, oczywiście ja kieruje gdzie chcę iść. Po prostu szedłem i nie czułem ciała. Byłem sobie myślami i kierowałem ciałem w pełnej, takiej czystej lekkości, a ono mną nie było. Jak to rozumieć?
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Re: Ciekawa rzecz...

Postautor: atalia » 28 lis 2015, 09:07

Widocznie masz dobrego dilera. ;)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: 1Prawda1 » 28 lis 2015, 18:05

Nie biorę narkotyków :shock:. Dziwię się, że spirytystka ma takie zdanie o tym. To samo mogłabyś napisać juniperus, ona to dopiero miała ''loty'' :D. Tak samo Achill który widział coś co przypomina jego avatar. Miło nam słodzisz atalia. :P
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Xsenia » 28 lis 2015, 18:33

Prawdo Atalia tylko żartowała :)

A jeśli chodzi o twoje przeżycia. Mnie sie zdarza uciekać myślami, gdy gdzieś idę czy jadę i "budzę" się po jakimś czasie, a drogi w ogóle nie pamiętam. Zazwyczaj to sie dzieje, gdy idę po bardzo dobrze znanej drodze i w znanym kierunku, np. idę do domu. Mam wtedy przed oczami całkiem coś innego niż drogę. I bardzo cieszę się, że moje ciało fizyczne dobrze wie gdzie iść i samo uważa bym nie weszła w drzewo :lol: :lol: Natomiast dusza przebywa całkiem gdzie indziej.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: atalia » 28 lis 2015, 19:26

Jesli Cie uraziłam, przepraszam. Nieraz z żartami to zdarza mi się po bandzie pojechać, przyznaję, jednak liczę wtedy na poczucie humoru respondenta.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: 1Prawda1 » 29 lis 2015, 20:04

:)
Awatar użytkownika
1Prawda1

Wróć do Pytania i odpowiedzi