Jak znaleźć kobietę która we mnie uwierzy

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Jak znaleźć kobietę która we mnie uwierzy

Postautor: Pawełek » 02 sie 2015, 21:24

Może spróbuj portali dla osób szukającej drugiej połówki ;) Może taka sympatia.pl czy co tam jeszcze jest.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 1Prawda1 » 02 sie 2015, 21:36

Mogę również tego spróbować ;)
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: 1Prawda1 » 03 sie 2015, 00:20

cthulhu87 pisze:Jak chcesz się dzielić prawdą z kobietami proponuję rozpocząć poszukiwania w bibliotece wydziału filozofii na uniwersytecie. :mrgreen:

Sądzisz, że jest conajmniej średnie prawdopodobieństwo, że któraś kobieta będzie w stanie pójść moją drogą? (ja również bym jej słuchał, ale pewne aspekty które tyczą się uczenia z mojej strony muszą być zachowane). Przecież te kobiety wybrały kierunek filozofii, a nie tylko filozofia Platona tam jest, mimo że Platon jest jednym z najlepszych. Co sądzisz o przypadku kobiety-filozofki Obrazek która czytając fragment Platona:

''Jeśli w nich tedy zwyciężą lepsze strony duszy, wiodące do porządnego życia i do filozofii, pędzą wtedy obaj żywot w szczęściu i w jedności, panują nad sobą — przyzwoici. Umieli w swojej duszy ujarzmić to, w czym się jej zło kryło, a wyzwolili to, w czym dzielność. Kiedy pomrą, skrzydła ich poniosą wysoko; palmę zwycięstwa wzięli w jednym z trzech naprawdę olimpijskich zawodów, a większego dobra nad to ani rozsądek ludzki, ani szał boski dać człowiekowi nie zdoła.''

jest pod wrażeniem i marzy o czymś takim, a ten który by jej to dał stoi obok niej. Co sądzisz o tym, czy takie coś jest możliwe? Jak bardzo prawdopodobne jest to, że filozofka (uwielbiam to słowo wybaczcie) będzie zainteresowana uczeniem się od żywego przykładu Platońskiego filozofa? Od tego którego życie ponad dwa tysiące lat temu przepowiedział Platon?
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Achill » 03 sie 2015, 05:53

Cierpliwości!
Pamiętaj o jednym, filozofia filozofią, życie życiem (to znaczy praca, obowiązki, wychowanie dzieci itp itd). Jeśli umiesz to połączyć to super.
Stosuj sam już w swoim dzisiejszym zyciu te zasady w które wierzysz, a kobieta której to odpowiada znajdzie się wcześniej czy później. Bo ludzie lubią ludzi którzy zyją wedlug jakiejś idei i się ich trzymają, ale jesli idea sobie, a życie sobie to masz gotową receptę na katastrofę.

Co do tego czy takie coś jest możliwe? Jest to mozliwe, pozostaje więc pytanie o prawdopodobieństwo: znasz pratchetowski "jeden na milion"?
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: 1Prawda1 » 03 sie 2015, 22:27

Dziękuje Achill
Awatar użytkownika
1Prawda1

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi