Więzy rodzinne po śmierci

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Więzy rodzinne po śmierci

Postautor: monika1 » 21 lip 2015, 16:08

Witam. Niedawno skończyłam ''Księge Duchów" oraz obejrzałam film "Nasz Dom" i mam parę pytań:
1. Czy jak umiera ciało materialne, trafiamy do nieba gdzie jest Bóg czy do jakiegoś jakby to nazwać "miasta" jak na tym filmie i tam jesteśmy do następnego wcielenia ?
2. Jak umieramy to posiadamy chyba pewną pamięć, czyli np. w tym życiu mam dziadka który umarł, i spotykamy sie po śmierci, i ja go pamiętam jako mojego dziadka a w przyszłym wcieleniu bedzię on np. moim bratem i jeśli znowu spotkamy się po śmierci to bedę go pamiętała tylko jako brata ?
3. Jesli np. ja z moim bratem reinkarnujemy sie w tym samym czasie do innych rodzin, to czy po śmierci pamiętamy siebie ?
4. Jak myślicie jak wyglądają światy niższe i wyższe ?
Awatar użytkownika
monika1

Re: Więzy rodzinne po śmierci

Postautor: Krzysztoff » 21 lip 2015, 20:36

monika1 pisze:Witam. Niedawno skończyłam ''Księge Duchów" oraz obejrzałam film "Nasz Dom" i mam parę pytań:
1. Czy jak umiera ciało materialne, trafiamy do nieba gdzie jest Bóg czy do jakiegoś jakby to nazwać "miasta" jak na tym filmie i tam jesteśmy do następnego wcielenia ?

W skrócie można by to tak podsumować, oczywiście Duch może podróżować np. odwiedzać bliskich na ziemi .
Po jakimś czasie Duch jest już na tyle rozwinięty że nie musi reinkarnować

monika1 pisze:2. Jak umieramy to posiadamy chyba pewną pamięć, czyli np. w tym życiu mam dziadka który umarł, i spotykamy sie po śmierci, i ja go pamiętam jako mojego dziadka a w przyszłym wcieleniu bedzię on np. moim bratem i jeśli znowu spotkamy się po śmierci to bedę go pamiętała tylko jako brata ?

Duchy pamiętają swoje poprzednie wcielenia i potrafią odczytywać swoje myśli. Więc jak spotykasz taką istotę - rozpoznajesz ją dokładnie , ze wszystkimi wspomnieniami które razem przeżyliście.

monika1 pisze:3. Jesli np. ja z moim bratem reinkarnujemy sie w tym samym czasie do innych rodzin, to czy po śmierci pamiętamy siebie ?

Tak , pamiętacie, i ta krótka rozłąka nie ma żadnego znaczenia, jeżeli jesteście związani miłością to ta relacja trwa poprzez inkarnacje

monika1 pisze:4. Jak myślicie jak wyglądają światy niższe i wyższe ?

Istnieją różne dosyć ogólne opisy, nawet na tym forum gdzieś takie opisy można znaleźć ale tak naprawdę zbyt dużo nie wiemy
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Re: Więzy rodzinne po śmierci

Postautor: monika1 » 21 lip 2015, 21:34

Dzięki za odpowiedź :)
Awatar użytkownika
monika1

Wróć do Pytania i odpowiedzi