Miejsce gdzie można się uczyć

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Miejsce gdzie można się uczyć

Postautor: tomekqaz » 11 sty 2015, 00:03

Witam , od dawna się zastanawiam czy jest takie miejsce gdzie można się uczyć spirytyzmu od innych lub chociaż spędzić z takimi ludźmi czas?
Czytałem coś kiedyś o centrum spirytystycznym , ale za wiele informacji nie mogłem znaleść.

Nauka samemu wszystkiego i okiełznanie tematu jest dla mnie za trudna , chodzi o kontakty z duchami bardziej niż o filozofię życiową.

Najbardziej obawiam się spontanicznych manifestacji duchów , tak jak to miało miejsce kilka miesięcy temu , gdy wręcz chciałem już umrzeć w skrócie po kontakcie z duchem , ponieważ był on tak negatywny. Nie wiem jak postępować , co robić w takich wypadkach , potrzebuję kogoś by mnie poprowadził.

Naprawdę tak bardzo chciałbym kogoś poznać , mającego doświadczenie w spirytyźmie ,kogoś kto by mi pokazał i nauczył jak się nie lękać.
tomekqaz

Re: Miejsce gdzie można się uczyć

Postautor: soldado » 11 sty 2015, 00:53

tomekqaz pisze:Witam , od dawna się zastanawiam czy jest takie miejsce gdzie można się uczyć spirytyzmu od innych lub chociaż spędzić z takimi ludźmi czas?
Czytałem coś kiedyś o centrum spirytystycznym , ale za wiele informacji nie mogłem znaleść.

Nauka samemu wszystkiego i okiełznanie tematu jest dla mnie za trudna , chodzi o kontakty z duchami bardziej niż o filozofię życiową.

Najbardziej obawiam się spontanicznych manifestacji duchów , tak jak to miało miejsce kilka miesięcy temu , gdy wręcz chciałem już umrzeć w skrócie po kontakcie z duchem , ponieważ był on tak negatywny. Nie wiem jak postępować , co robić w takich wypadkach , potrzebuję kogoś by mnie poprowadził.

Naprawdę tak bardzo chciałbym kogoś poznać , mającego doświadczenie w spirytyźmie ,kogoś kto by mi pokazał i nauczył jak się nie lękać.

Strach można wyeliminować poprzez wiedzę.
Żaden duch nic Ci nie może zrobić, chyba, że mu na to pozwolisz, bojąc się go.
Wszystko co powinieneś wiedzieć, to fakt, że jesteś panem sytuacji i nigdy w to nie wątp.
Gdybyś miał do czynienia z demonem, to co innego..
Ale Ty pytasz o złe, negatywne byty, złe duchy.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: tomekqaz » 11 sty 2015, 02:19

Z tego co wiem demony nie istnieją , są tylko bardzo złe duchy.
A co do bycia panem sytuacji to łatwo powiedzieć , a ciężko opisać co człowiek czuje jak się ma do czynienia z bardzo negatywnym duchem , praktycznie można tylko uciekać albo zostać i oszaleć.
tomekqaz

Postautor: soldado » 11 sty 2015, 02:36

tomekqaz pisze:Z tego co wiem demony nie istnieją , są tylko bardzo złe duchy.
A co do bycia panem sytuacji to łatwo powiedzieć , a ciężko opisać co człowiek czuje jak się ma do czynienia z bardzo negatywnym duchem , praktycznie można tylko uciekać albo zostać i oszaleć.

Jasne, że łatwo powiedzieć i nie ciężko, ale bardzo ciężko opisać co człowiek wtedy czuje...
Miałem wielokrotnie do czynienia z tego typu bytami.
Po co uciekać, skoro to może przejść za Tobą do dowolnej lokalizacji ?
Oszaleć to tak jakby się poddać bez walki - to bardzo zła strategia. ;)
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Achill » 11 sty 2015, 07:41

Tomku w niektorych miastach odbywaja się spotkania spirytystow. Sam chodze na spotkania w Warszaiwe i przyznam że przychodza tam ludzie któzy dojeżdzają z niekoniecznie okolicznych miast (czyli zarówno z obrzeży jak i miast takuch jak Toruń ). Nie ma to jednak takiej formy jak w innych krajach bo spirytyzm w Polsce , w sensie organizacyjnym jest czymś nowym i Polskie Towarzystwa Studiów Spirytystycznych liczy sobie zaledwie kilka lat.
Jeżeli jednka w Twoim miescie się nic takiego nie odbywa, i nie możesz regularnie dojeżdzać, do miasta gdzie takie spotkania ą to zawsze możesz zamieści interesujące Cię kwestie tu na forum lub poprosić bardziej doświadczonych użytkowników o pomoc.
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 11 sty 2015, 13:18

Cześć

Powiem to tak - Centrum Spirytystycznego w Polsce niestety nie ma, jednak jest kilka grup spirytystycznych, do których można się zwrócić, żeby porozmawiać - musisz tylko powiedzieć w jakim rejonie kraju mieszkasz, to może akurat ktoś będzie niedaleko.
Zaznaczyć tutaj muszę, że nasze grupy koncentrują się głównie na rozmowie, nie kontaktach mediumicznych, ale może i to by Ci mogło pomóc - no chyba, że nie chcesz się kontaktować a jedynie wiedzieć, jak się przed tym "bronić", wtedy większa szansa że się ktoś znajdzie.

Co do demonów - demony per se nie istnieją, są to tylko mniej lub bardziej niedoskonałe (nierozwinięte) Duchy - chociaż oczywiście poziom niedoskonałości u niektórych jest tak duży, że rzeczywiście kojarzą się one z demonami (to tak, jakby dziecku znającemu tylko dobro rodziców pokazać seryjnego mordercę - będzie on po prostu zły, a jest on nikim innym jak niedoskonałym Duchem na drodze do doskonałości).
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: tomekqaz » 12 sty 2015, 00:00

Jestem z kujawsko-pomorskiego z Sępólna Krajeńskiego , a i przydały by się jakieś porady owszem.
tomekqaz

Postautor: Voldo » 12 sty 2015, 13:32

No to niestety trochę daleko od naszych grup...
Wydaje mi się, że jest tutaj od nas ktoś z Torunia czy Bydgoszczy, ale głowy nie dam.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: tomekqaz » 12 sty 2015, 22:00

No to trochę lipa , mogę jedynie przez internet zadawać wam pytania. :(
tomekqaz