autor: Damien948 » 30 gru 2014, 13:48
Widzę, że teorie spiskowe przyszły do mojego wątku...
No dobra, jeśli chcecie znać też moje zdanie w tej kwestii, to dla mnie to jest te teorie tworzą ludzie, którym brakuje problemów w życiu i którzy na tym się po prostu nie znają. Witamina B17 (która podobno jest zakazana, bo nie można jej opatentować), dużo witaminy C jako sposób na raka to jest dla mnie za przeproszeniem bzdura, a argumentowanie zła w farmacji tym, że chcą zarobić jest dziwne. Tak samo można argumentować wszystko - dostawcy wody dają wodę, która zwiększa pragnienie, sprawia, że brud się do nas "lepi", żebyśmy jeszcze więcej z niej korzystali, bo muszą zarabiać. Fryzjerzy mają specjalne maszynki do włosów, które powodują szybszy wzrost włosów, bo przecież trzeba zarabiać na ludziach, którzy chcą mieć ogoloną głowę... Tak można sobie wszystko wytłumaczyć. Ja nie twierdzę, że zioła są złe i w ogóle, ale to jest takie przechodzenie ze skrajności w skrajność. Niestety zioła wszystkiego nie zrobią, sam mam nerwicę natręctw jak już pisałem i próbowałem różnych dóbr natury, ale to nie pomaga. I mam zamiar iść w styczniu do psychiatry. Tak, do psychiatry. Od ludzi, których znam i im ufam wiem, że te straszne leki czasami naprawdę pomagają, w przeciwieństwie do owoców, warzyw i ziół.
No ale ok, widzę, że Mirek wszędzie tutaj rzuca różnymi teoriami. Chyba się trzeba przyzwyczaić.
Xsenia - masz rację, wyciągnięcie wniosków należy do mnie, ale jednak chciałbym zapytać, czy nie masz czasem takich pytań, czy aby na pewno twój pogląd jest prawdziwy? Dlaczego inni wierzą inaczej i też są pewni? Zwłaszcza, że popularny jest pogląd, że spirytyzm to wymysł ruchu New Age, że to szatan, że to jest złe itd.