Kursy Reiki

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Kursy Reiki

Postautor: 000Lukas000 » 18 gru 2013, 14:04

Zostają oczyszczone całkowicie i zabezpieczone przed zanieczyszczeniami cztery czakry, Korony, Trzeciego Oka, Gardła i najważniejsza w Reiki czyli czakra serca. Jest to stopień podstawowy który umożliwia przekazywanie energii.
Mistrz powiedział że można go porównać do jazdy na rowerze, II do jazdy sportowym samochodem a III to samolot.
Wibrację zostają podwyższone, ale nie zrównane do jednego poziomu.

Ja nie miałem i nadal jeszcze niem mam poczucia energii, podczas inicjacji też nic nie czułem. Ale fakty są faktami, a mi i tak ciężko jeszcze w to uwierzyć. :?

Radzę jednak każdemu zawierzyć starej mądrości chińskiej

"Gdy uczeń jest gotowy, pojawia się nauczyciel." Ja właśnie po części w ten sposób postąpiłem, i trafiłem na bardzo mądrych dwóch mistrzów. Ostrzegali przed oszustwami i pewnie gdybym szukał na siłę to mógłbym się w nie wplątać.

Ponad to mogę powiedzieć że chyba największą próbą w spotkaniu z nimi była tolerancja i szacunek dla wierzeń każdego człowieka. Sami wierzą w działanie tarota, ale nie mi oceniać w co mogą wierzyć a w co nie.

Po inicjacji następuje proces oczyszczenia, u mnie przede wszystkim chyba w sferze mentalnej, stałem się spokojniejszy , bardziej pogodzony z życiem.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Re: Kursy Reiki

Postautor: danvue » 18 gru 2013, 17:16

To naprawdę ciekawe! :)

Może ktoś mi powiedzieć coś o czakrach z punktu widzenia spirytyzmu?
Uderzył z nieba grom
i wypalił w ziemi znak
znak ten wielki był jak dom
to był krzyż, a obok stał
z postury szczupły, wysoki gość
ale słowa miał jak stal
ludzie wnet oblegli go
krzycząc: Tak! To Ten! To On!
Awatar użytkownika
danvue
spirytysta
spirytysta