ciekawe

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

ciekawe

Postautor: ToTuToTam » 11 sie 2013, 20:40

odkąd zacząłem dostrzegać świat niematerialny, spotykają mnie dziwne rzeczy... byłem sobie u kolegi, on się krząta po domu itd. nagle wypala z tekstem"pi*da Bac...(nazwisko)". Moje pytanie od razu zabrzmiało, skąd Ty to wziąłeś?, a on, że samo tak mu się nasunęło. Jak dla mnie przypadki juz nie istnieją... To nazwisko jest mojego ojca i mam z nim nie najlepsze relacje. A kolega na bank nie wiedział jak ma mój ojciec na nazwisko... co to było?
jest coś takiego możliwe, że jakieś byty mają wpływ na to co mówimy?
ToTuToTam

Re: ciekawe

Postautor: kalatala » 11 sie 2013, 21:08

Duchy mają ogromny wpływ na nas, znacznie większy niż to sobie uświadamiasz. Zarówno wpływ pozytywny jak i negatywny, to już od człowieka zależy które duchy do siebie dopuści. Myślę, że kolega musiałby być w miarę wrażliwym medium, aby duchy tak przez niego strzelały inwektywami. Ale to jest możliwe.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 12 sie 2013, 08:05

Jako Spirytyści nie powinniśmy być naiwni i byle co brać za przejaw duchów. Inaczej dobrze się to nie skończy.
Mówisz że wypowiedział nazwisko, i co z tego, to o niczym nie świadczy. Jest nawet takie powiedzenie "nie jednemu psu na imię Burek", mógł gdzieś to nazwisko zasłyszeć i akurat mu spasowało, tyle w temacie.

Bądźcie bardziej powściągliwi
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: kalatala » 12 sie 2013, 08:13

Masz rację Łukaszu. ToTuToTam zapytał czy to jest możliwe i czy duchy mają na nas wpływ. Otóż to jest możliwe i mają wpływ. Jednak tak jak mówisz, nie można wszystkiego brać za objaw działania duchów.
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Wróć do Pytania i odpowiedzi