Czy to juz opetanie?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Czy to juz opetanie?

Postautor: oran » 05 cze 2013, 16:13

Lukasie,nie sądzę,żeby można było na tak zadane pytanie odpowiedzieć jednoznacznie opierając się jedynie na teoriach.Musielibyśmy być podłączeni pod EEG co raczej trudne....ja osobiście uważam,że na każdej częstotliwości fal mózgowych można mieć,jak to nazywasz,omamy,choć nie jest to ścisłe określenie...zdarza się,że umysł jest w stanie wygenerować zjawisko,które utrzymuje się również po zmianie fal mózgowych w której zjawisko zostało wytworzone,,czyli w trakcie kiedy już jesteśmy w normalnym trybie pracy mózgu,umysłu...(jako ciekawostkę odsyłam Ciebie do poczytania na temat tzw."Metody Bronnikowa"-ciekawe....)

ponadto drugą możliwością jest powołanie,kreacja,bytu,który nie istniał w naszym rozumieniu istnienia,ale nasza myśl,wyobrażenia, niejako wytworzyła go i on będąc już wytworzony "chce istnieć" i czerpie energię z nas,z emocji itd.
Pozdrawiam :)
oran

Postautor: hypnos32 » 05 cze 2013, 16:25

Dziękuję za wszystkie spostrzeżenia i wyjasnienia :)
Mimo wszystko postaram się spotkać z tym księdzem a jeśli mnie "przegoni" to chyba czeka mnie wizyta u psychologa i psychiatry.
Zgodzę się z jednym, przeszłam wiele w życiu, zrobiłam też wiele złego, wielokrotnie podejmowała źle decyzję, kierowałam się emocjami i być może moja podświadomość wytworzyła sobie jakiś byt w celu hmmm oczyszczenia? Czasami mam nawet wrażenie ze jestem socjopatka. No cóż czas pokaże
hypnos32

Postautor: Lukasz » 05 cze 2013, 17:42

Nie bój się, zaufaj Bogu. Żaden duch nie jest w stanie ciebie skrzywdzić. Poszukaj dobrego medium, a pomoże Duchowi który Ciebie nęka zrozumieć swoją sytuację jak i to, że swoim postępowaniem nic nie zyska. Wspominałaś że wyjeżdzasz za granicę - poszukaj ośrodka spirytystycznego, a z pewnością otrzymasz pomoc.
Pozdrawiam,
Łukasz
Lukasz

Postautor: cthulhu87 » 05 cze 2013, 17:56

hypnos32 pisze:Zgodzę się z jednym, przeszłam wiele w życiu, zrobiłam też wiele złego, wielokrotnie podejmowała źle decyzję, kierowałam się emocjami i być może moja podświadomość wytworzyła sobie jakiś byt w celu hmmm oczyszczenia? Czasami mam nawet wrażenie ze jestem socjopatka.

Zdecydowanie bardziej polecam wizytę u psychologa :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Zbyszek » 05 cze 2013, 22:15

Nie wszystko co nam się przytrafia, jest od razu opętaniem. W pierwszej kolejności chce wyjaśnić, ze opętania dzielą się na trzy podstawowe grupy; Opętanie zwykle; Fascynacja i Zawładnięcie. Z informacji jakie podaje hypnos32 , mogę zapewnić, ze nie należy do żadnej z tych grup. Opętanie polega na ciągłej interwencji ducha, niezależnie od godziny i pory dnia. Z jakiegoś powodu duch jest przywiązany do hypnos32 , może to być chęć uzyskania pomocy, zbieżność wibracyjna, sympatia, nieznajomość swojej sytuacji, - nie jest to istotne. Istnieją trzy sposoby które znam, by takiego ducha oddalić. Pierwszy sposób jest modlitwa, własnymi słowami, do naszego ducha opiekuna by swoja obecnością oddalił go. Drugim sposobem, jest rozmowa z tym duchem, a właściwie monolog. Należy wyjaśnić mu, ze go nie rozumiemy, przedstawić mu jego sytuacje. Wyjaśnić mu ze ma swojego Anioła Stróża/ opiekuna/ i modląc się, prosząc o pomoc, może go przywołać. Można mu w tym pomoc modląc się z nim. Trzeci sposób, jest bardzo radykalny, opisywałem go już tu na forum, i nie wszyscy przyjęli go z wiara, dlatego powstrzymam się na razie w opisywaniu go.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi