Spirytyzm a"spoczynek"w Duchu Świętym

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Spirytyzm a"spoczynek"w Duchu Świętym

Postautor: Nikita » 02 lut 2013, 22:38

Teraz juz wiem o co chodzi...widzialam to na jakims filmie...rzeczywiscie ciekawe zjawisko...ale nie wiem jak to dziala...
Kiedys bylam na spotkaniu u Zielonoswiatkowcow i oni bardzo glosno i intensywnie sie modlili a potem nagle zaczeli mowic w innych jezykach...twierdzili, ze to duch swiety....Takie rzeczy istnieja i bardzo to ciekawe....moze cos w tym jest....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Zbyszek » 02 lut 2013, 23:52

Moje osobiste, zdanie na ten temat to to , ze osoba która tego dokonuje, posiada podwyższoną sile magnetyczna ciała, przez to wywiera wpływ na inne osoby w ten sposób. Sam kiedyś wywołałem podobne zjawisko, podczas pases. Osoba osunęła mi się na krześle. Okazało się później ze udzielając jej pases, wprowadziłem ja w trans.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: goska82 » 03 lut 2013, 00:10

Nie wspomniałam o jednym,choć nie wiem czy znaczącym coś fakcie. Otóż z tego co wiem,to uśpienia niekoniecznie zależą od osoby ,która to robi,ale od miejsca. Tak przynajmniej twierdzą kapłani z Sanktuarium,w którym byłam. Przyjeżdżają tam pielgrzymki z całej Polski ,a nawet zagranicy. Bywały sytuacje,że zebranych "błogosławili" księża przyjeżdżający z pielgrzymką z innych parafii. Im też ludzie "padali", księża natomiast byli w ciężkim szoku i" nietęgo" przestraszeni :)
goska82

Postautor: Zbyszek » 03 lut 2013, 00:31

Zawsze jest jakieś wytłumaczenie, jak wiemy dobrze, cudów nie ma. Z tego co pamiętam kościoły i inne miejsca kultu, budowane były na miejscach o szczególnych właściwościach energetycznych. Na przykład, na zamku w Krakowie znajduje się czakram, co osoby wyczulone na ta energie, mogą swobodnie odczuć. Wspominając o odczuciach, siedziałem kiedyś obok jednej pani, jak się później okazało medium. Ciepło jakie w danej chwili emitowała było tak silne ze nie mogłem usiedzieć. Natomiast z drugiej strony, od drugiej osoby, temperatura była normalna. Zjawiska które zachodzą w przyrodzie jeszcze nie są zbadane i określić je od razu jako cudowne jest nie realne.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: goska82 » 03 lut 2013, 09:23

Możliwe,to bardzo rozsądne tłumaczenia. A propos w cuda też nie wierzę,niestety...
goska82

Postautor: atalia » 03 lut 2013, 12:03

Cudów nie ma-są tylko nieodkryte jeszcze prawa natury.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: goska82 » 03 lut 2013, 15:38

Mimo wszystko czasem człowiek łudzi(Ł) się ,że są...Powiedz atalio czy zawsze tak myślałaś? Czy nie było w Twoim życiu nigdy takiego momentu,że liczyłaś tylko na cud? Bo ja tak. Tym bardziej,że znam taki przypadek-nie z gazet,nie z internetu czy też reklam uzdrowicieli,ale z bliskiego otoczenia. Znam dwoje ludzi,którzy z medycznego punktu widzenia powinni umrzeć już przynajmniej kilkanaście razy,a żyją do tej pory. Nie chodzi tu o obrażenia powypadkowe,wyjście ze śmierci klinicznej (te "cuda") są popularniejsze. Chodzi o terminatora jakim jest rak. I nigdy nie uwierzę w to,że choć raz w życiu w tragicznej sytuacji każdy z nas nie liczył (albo dopiero będzie liczył) na cud. Wiem,wiem -kto ma żyć-będzie żył,a kto nie...Teraz też tak to sobie tłumaczę :(
goska82

Postautor: atalia » 03 lut 2013, 17:37

Liczyłam na taki "cud' może bardziej niz ktokolwiek inny. Jednak, cóż, nie nastąpił...Dlatego właśnie tu jestem.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: goska82 » 03 lut 2013, 21:46

Ja również...
goska82

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi