Ludzka Telegrafia (Przesyłanie myśli)

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Ludzka Telegrafia (Przesyłanie myśli)

Postautor: Angouleme » 16 lut 2012, 20:47

Witam

W Księdze Mediów (str.388) jest opisane zjawisko nazwane "Ludzką Telegrafią", ale jest bardzo krótko i ogólnie napisane. Chodzi tutaj o wzajemne wywołanie się z drugą osobą i przesyłanie do siebie myśli. Czy może mi ktoś dokładniej opisać jak wygląda takie zjawisko lub gdzie mogę znaleźć więcej informacji na ten temat?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Angouleme

Re: Ludzka Telegrafia (Przesyłanie myśli)

Postautor: 000Lukas000 » 16 lut 2012, 21:05

Myślę że chodzi coś na styl medytacji kiedy duch uwalnia się z ciała i komunikuje się z innym duchem, stąd ciało może chcieć zasnąć, przejść w stan w którym to jest możliwe.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 16 lut 2012, 23:59

W każdej książce poświęconej parapsychologii są informacje o telepatii :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: 000Lukas000 » 17 lut 2012, 10:45

No dobra ale mi się zawsze telepatia kojarzyła z czytaniem w myślach, bez jakiś koligacji z ciałem, a tutaj mamy senność i opis ducha gdy go ktoś za życia chce wywołać.

"Mój duch jest jak balon na uwięzi, przywiązany do słupa, moje ciało jest słupem, drgającym pod wpływem ruchów balonu"

Jest też przytoczone pewne zdarzenie

"Pewna nasza znajoma będąca medium, postanowiła kiedyś wywołać ducha swego wnuka, śpiącego w tym samym pokoju. Tożsamość ducha została stwierdzona na podstawie języka, zwykle używanych przez dziecko wyrażeń oraz na podstawie dokładnej relacji o różnych sprawach, które przytrafiały mu się w szkole. Potwierdziła ją jednak jeszcze jedna okoliczność. Oto ręka medium nagle zatrzymała się w pół zdania, nie mogąc napisać nic więcej. W tym momencie dziecko na wpół przebudzone obróciło się w łóżku na drugi bok, po chwili ponownie usnęło i wtedy ręka medium znów zaczęła się poruszać kontynuując przerwaną rozmowę."
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 17 lut 2012, 11:09

eee Faktycznie, będzie chodziło o zwykła telepatię, ja odruchowo po przeczytaniu tego popatrzyłem na to co pisze wcześniej by poznać kontekst, a to jest całkowicie inny temat.

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Wróć do Pytania i odpowiedzi