Dobre wieści

Dyskusje o książkach związanych z tematyką spirytystyczną i dostępnych w Polsce. Recenzje, zapowiedzi, streszczenia książek zagranicznych.

Dobre wieści

Postautor: konrad » 10 sty 2009, 20:17

Dostałem nieoficjalne jeszcze informacje, że wydawnictwo KOS planuje w najbliższym czasie wydanie (w końcu) "Nieba i Piekła", a także wznowienie "Księgi Duchów". To bardzo dobra wiadomość chyba dla nas wszystkich. Największym problemem na dzień dzisiejszy jest chyba to, że książki nie są dostępne w popularnych księgarniach, a żeby je dostać trzeba albo "polować" na aukcjach internetowych, albo też szperać po antykwariatach
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Re: Dobre wieści

Postautor: Jul » 11 sty 2009, 20:24

To prawda, ja od paru miesięcy obserwują allegro, ale nie ma aukcji z "Księgą Duchów" (tej w dobrym wydaniu, którą polecasz). Cieszę się na to wznowienie.
Jul

Postautor: cthulhu87 » 11 sty 2009, 20:31

Ja swoją Księgę Duchów znalazłem na http://antykwariat.waw.pl - miałem wtedy szczęście, gdyż znalazło się wydanie KOS. Obecnie są tam dostępne niestety tylko te wznowienia przedwojenne i jakiś dziwoląg z pentagramem na okładce:). Ale warto przeglądać od czasu do czasu ten katalog, zwłaszcza że antykwariat oferuje sprzedaż wysyłkową - więc nie trzeba być z Warszawy, by coś zamówić.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Jul » 11 sty 2009, 20:44

cthulhu87, zawsze dobry cynk, dzięki :)
Jul

Postautor: lilo » 13 sty 2009, 10:44

można sobie sciągnąć, tylko nie wiem czy dobrą wersję:

http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=Simisti&fid=32882161 :?:
"Na poczatku było Słowo, a Słowo było u Boga, i Bogiem było Słowo.(...)
W Nim było życie, a życie było światłością ludzi, a światłość w ciemności świeci i ciemność jej nie ogarnęła."
Awatar użytkownika
lilo

Postautor: cthulhu87 » 13 sty 2009, 22:49

Trochę krótka ta wersja:), ale widzę że jest tam jeszcze Leon Denis i R. Moody - rzecz na pewno godna przeczytania:)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Jul » 14 sty 2009, 01:32

Moody'ego znam, Denisa mam szczęśliwie na półce. Może jeszcze uda mi się upolować tę dobrą wersję Kardeca, a na razie e-book musi mi wystarczyć :)
Jul

Postautor: Luperci Faviani » 18 sty 2009, 12:02

Ja, wpadłem "przez przypadek" na KD i KM u konkurencji Empiku (zapomniałem nazwę tego dużego sklepu), w Warszawie koło McDonalda przy przystanku DH.Smyk, w śródmieściu.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: sooleyman » 18 sty 2009, 15:13

Całkiem niedawno widziałem książki wydawnictwa KOS, w tym Księgę Duchów i Księgę Mediów, w księgarni Nieznanego Świata w Warszawie (w Centrum, obok kościoła luterańskiego - ul. Kredytowa)...
Awatar użytkownika
sooleyman

Postautor: konrad » 22 sty 2009, 23:14

Jeśli ktoś szuka "Księgi Duchów", to mam kilka egzemplarzy do rozdania :) Dajcie znać na priva, to ewentualnie ustalimy szczegóły tego, jak książkę przekazać (osobiście, pocztą...).
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Następna

Wróć do Literatura spirytystyczna