Wojciech Chudziński "Goście z zaświatów"

Dyskusje o książkach związanych z tematyką spirytystyczną i dostępnych w Polsce. Recenzje, zapowiedzi, streszczenia książek zagranicznych.

Wojciech Chudziński "Goście z zaświatów"

Postautor: Robert » 20 lip 2010, 18:13

O dziwo dzisiaj w empiku znalazłem nową książkę, wydaną w marcu 2010r ww. autora, który wcześniej wydał książkę "Ten drugi w nas"(do kupienia na rivail.pl)

Zacząłem czytać i polecam ją wszystkim! Bardzo dużo informacji na temat spirytyzmu i mediumizmu "teraz i dziś".
Może w przyszłości będzie więcej książek spirytystycznych w empiku :D:D

„Jeśli dojdziesz do ładu z własnym wnętrzem, wówczas to, co zewnętrzne, samo się ułoży. Rzeczywistość pierwotna tkwi wewnątrz, a zewnętrzna jest wobec niej wtórna.„ Eckhart Tolle
Awatar użytkownika
Robert

Re: Wojciech Chudziński "Goście z zaświatów"

Postautor: cthulhu87 » 20 lip 2010, 18:16

Hej, moglbys powiedziec coś więcej o zawartosci? Opis w internecie niestety niewiele mowi:(
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Robert » 20 lip 2010, 18:27

Dopiero kończę czytać wstęp w którym jest napisane dużo informacji na temat rozwoju spirytyzmu (info których wczesniej nie słyszałem/czytałem) np. że pierwszy przekaz jaki otrzymały siostry Fox brzmiał "Drogie przyjaciółeczki, musicie ogłosić te prawdy światu. Jest to świtanie nowej ery, a wam nie wolno próbować dłużej tego ukrywać. Gdy spełnicie swój obowiązek, Bóg będzie was strzegł, a dobre duchy będą nad wami czuwały".
We wstępie zostały przedstawione historę A. Kardeca, sióstr Fox, Lincolna, Doyle'a, o których wczesniej nigdzie nie wyczytałem.
A co jest dalej w rozdziałach to jeszcze nie wiem, bo spis treści dużo nie mówi:)

„Jeśli dojdziesz do ładu z własnym wnętrzem, wówczas to, co zewnętrzne, samo się ułoży. Rzeczywistość pierwotna tkwi wewnątrz, a zewnętrzna jest wobec niej wtórna.„ Eckhart Tolle
Awatar użytkownika
Robert

Postautor: konrad » 20 lip 2010, 22:03

Ta książka to po prostu drugie wydanie "Tego drugiego w nas", tyle że pod innym tytułem. Być może coś zostało zmienione, ale wygląda na to, że większość to kopia pierwszego wydania.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Wróć do Literatura spirytystyczna