Jul pisze:Chciałbym zwrócić uwagę na nową, ciekawą pozycję z księgarni Nieznanego Świata. Chodzi o książkę Anthony'ego Peake'a Czy istnieje życie po śmierci? Naukowa odpowiedź na pytanie co się z nami dzieje, gdy umieramy. Z opisu produktu:
Niniejsza książka przedstawia niesamowitą teorię opartą na solidnych podstawach naukowych: teorię głoszącą, że śmierć jednostki jest niemożliwa z punktu widzenia nauki.
Korzystając z najnowszych odkryć z dziedziny neurologii, fizyki kwantowej i badań nad świadomością, Anthony Peake dowodzi, że nigdy nie umieramy. Po przeczytaniu tej książki zrozumiesz, jaki sens ma twoje życie, oraz dowiesz się, w jaki sposób następnym razem możesz uczynić je lepszym.
http://www.nieznany.pl/Czy-istnieje-zyc ... -4081.html
Sam jeszcze wymienionej pozycji nie czytałem, ale wydaje mi się, że jest godna zainteresowania dla spirytysty, tym bardziej, że autor wykorzystuje naukę w ciekawych celach.

To ja może dodam od siebie pozycje, których nie polecam. Cóż, na pierwszym miejscu znajdują się wszelkie twory Wandy Prątnickiej. Nie twierdzę, że całość informacji zamieszczona w książkach ów pani jest błędna, ale z pewnością nie jest to literatura godna przeczytania na początku swojej wędrówki ze spirytyzmem.
Freya pisze:Ciekawa jestem co sadzicie o wiadomościach w niej zawartych. Np. że Dusza , która nie odejdzie w ciągu 40 dni po swojej smierci do Boga( "Nieba"), zostaje w astralu uwieziona i choćby później chciała przejść dalej , to nie moze , bo nie ma na to energii ( podczepia sie do ludzi i ich opętuje).
Dusze , które "przeszły " już nigdy nie będą sie z nami kontaktowały , bo musiałyby bardzo obniżyć wibracje, tak wiec one nie schodza do nas.Przy nas są tylko dusze , które nie odeszły ( z różnych przyczyn: strachu przed sądem, chęcią zostania przy swoim ziemskim bogactwie, lub wstrzymywane żałobą swoich bliskich). I tylko te dusze mogą sie z nami komunikować, ale one nie mają żadnych wiadomości na temat Świata Duchowego, są w tym stanie ( wiadomosci)co przed smiercią, mogą zrobic się bardzo złośliwe, nawet jesli wczesniej kochały nas( walka o energię i przetrwanie w astralu zmusza je do tego).

Wróć do Literatura spirytystyczna
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości