Chico Xavier

Dyskusje o książkach związanych z tematyką spirytystyczną i dostępnych w Polsce. Recenzje, zapowiedzi, streszczenia książek zagranicznych.

Re: Chico Xavier

Postautor: cthulhu87 » 14 lis 2010, 21:31

szalony, śmiech, szok, zmieszany, idea, pytanie...
: )
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Voldo » 14 lis 2010, 21:39

Luperci Faviani pisze:A co oznacza: :x :lol: :shock: :? :idea: :?: ?

Szalony i zszokowany, lecz rozbawiony a zarazem zmieszany, zastanawiający się, czy ma pomysł ;)

A co do " :P ", kurcze, nigdy nie przyuważyłem, że ma to opis "drwi"...
Ale teraz już wiem, ażeby tego nie używać.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 14 lis 2010, 22:01

To znaczy-jestem niemile zaskoczony,a nawet zmieszany twoim pomysłem,chociaż z drugiej strony śmieszy mnie on i u licha,zapytuję,co to wszystko znaczy?
Może być?
Ale,LF,serio,doszło do nieporozumienia,które całkowicie się wyjaśniło. :)
Nawet sobie pomyślałam,ze coś tu nie tak,no bo ja się deklaruję ze spirytyzmem,a tu się ze mnie kolega nabija... :shock:
Ale teraz wszystko jasne. :D :D :D
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Luperci Faviani » 14 lis 2010, 22:22

No i proszę, jak miło :)

Ps. Bo ten :P jest zrobiony tak, że uśmiecha się bardziej, niż ten :) więc dziwię się, że podpisali go "drwi". To już ten :twisted: bardziej mi do drwin pasuje, ale też nie do końca...
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Robert » 17 gru 2010, 12:04

Myślę, że większą wartość od filmu miałby przetłumaczony cały wywiad w Pinga Fogo z udziałem Chico Xaviera byłby on świetnym dodatkiem i uzupełnieniem do niego! =)

„Jeśli dojdziesz do ładu z własnym wnętrzem, wówczas to, co zewnętrzne, samo się ułoży. Rzeczywistość pierwotna tkwi wewnątrz, a zewnętrzna jest wobec niej wtórna.„ Eckhart Tolle
Awatar użytkownika
Robert

Postautor: konrad » 20 gru 2010, 00:08

janurdsk pisze:Myślę, że większą wartość od filmu miałby przetłumaczony cały wywiad w Pinga Fogo z udziałem Chico Xaviera byłby on świetnym dodatkiem i uzupełnieniem do niego! =)

Czwarty odcinek już w internecie :) Trochę późno, ale lepiej późno niż wcale... :D
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Luperci Faviani » 21 gru 2010, 09:43

W końcu zobaczyłem film o Chico. Szkoda, że nie wszedł do polskich kin.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: atalia » 27 lut 2011, 22:02

Dostałam dziś wiadomosć od Marcelo Badaro Duarte na fb,że na ekrany kin w Brazylii wszedł najnowszy film o Chico pt. "As Maes do Chico Xavier".Konradzie,czy są jakieś szanse,żebysmy zobaczyli go u nas?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: konrad » 28 lut 2011, 00:42

Szanse są chyba takie same jak w przypadku innych filmów. Wszystko zależy od tego, czy film jest robiony w koprodukcji z federacją brazylijską. Jak tak, będzie ciut łatwiej. Ale myślę, że będzie robiony podobnie jak "Chico Xavier", więc trzeba raczej czekać na "wersję podziemną" filmu. Na pewno wszyscy zainteresowani go zobaczą - pytanie tylko kiedy. Ponieważ dopiero wchodzi do kin, trzeba się uzbroić w cierpliwość.

Sam film zapowiada się równie ciekawie... Tytuł "Matki Chico Xaviera" wprowadza nas w tematykę. Tym razem będzie mowa o kobietach, które za pośrednictwem Chico dostały dowód na to, że ich dzieci dalej żyją.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: tadyszka » 04 mar 2011, 21:48

czy ktos się orientuje jakie sa planowane premiery filmowe o tematyce spirytystyczne w roku 2011 jeszcze?
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Literatura spirytystyczna