Setticemia pisze:Mam pytanie odnośnie "Księgi Duchów" i "Księgi Mediów" Kardeca - czy któreś z Was dysponuje takimi e- bookami, ewentualnie wie, skąd można je ściągnąć?
W tej chwili nie ma jeszcze tych książek w wersji elektronicznej przynajmniej w języku polskim (są po angielsku, francusku, portugalsku, w esperanto...). Czynię starania jednak, by umieścić je na stronie, ponieważ nie chcę robić tego bez zgody tłumacza, na razie muszę czekać... Po internecie krążyła wersja elektroniczna przedwojennych tłumaczeń, o których jak mówił cthulhu87 nie można mieć raczej dobrego zdania. Są pełne błędów, skrótów. Po wojnie poddawano je też licznym modyfikacjom i przeróbkom, stąd też raczej należy ufać jedynie przekładowi Przemysława Grzybowskiego.
Co do wersji papierowej, gdyby ktoś był zainteresowany, mogę takową przesłać. Mam ich w domie jeszcze z 6 czy 7, więc nie będzie to dla mnie problemem. Oczywiście to prezent

Książki te będzie można również dostać w czasie listopadowej sesji, choć rzeczywiście w tej chwili najłatwiej nabyć je przez allegro, albo przez stronę wydawnictwa KOS.