Dobre wieści

Dyskusje o książkach związanych z tematyką spirytystyczną i dostępnych w Polsce. Recenzje, zapowiedzi, streszczenia książek zagranicznych.

Re: Dobre wieści

Postautor: Jul » 23 sty 2009, 18:11

Konradzie, masz wiadomość na pw :)
Jul

Postautor: konrad » 11 maja 2009, 23:05

"Niebo i piekło" najprawdopodobniej będzie gotowe na dniach. Spodziewam się, że do księgarń może trafić już w czerwcu, najpóźniej w lipcu. To fantastyczna wiadomość dla nas wszystkich :) Jak już pisałem wcześniej, jeszcze w tym roku KOS planuje wznowić Księgę Duchów.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Sebastian » 16 sty 2010, 14:35

"W tym" w sensie 2010? Zastanawiałbym się nad kupnem nowego wydania, moje jest staaaare...
Awatar użytkownika
Sebastian
spirytysta
spirytysta

Postautor: konrad » 16 sty 2010, 21:38

Sebastian pisze:"W tym" w sensie 2010?

W tym, czyli w 2009... "Przepowiednia" więc się nie sprawdziła. W 2010 ta książka jednak musi być znowu wydana... Jak jej KOS nie wyda, to sam ją przetłumaczę i wydam ;)
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Sebastian » 16 sty 2010, 22:05

Oł! Podziwiam determinację :)
Awatar użytkownika
Sebastian
spirytysta
spirytysta

Postautor: jario » 14 lut 2011, 19:17

Wie moze ktos czy wydawnictwo KOS zamierza wznowic wydanie jeszcze Ksiege Duchow?
Mistrz pojawia się tylko wtedy, kiedy uczeń jest gotowy ...
Awatar użytkownika
jario
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 14 lut 2011, 20:29

Z tego co wiadomo, nie, nie zamierza wznawiać.

Ale gdzieś tak mniej więcej w kwietniu (z tego co mi się wydaje, do potwierdzenia przez Konrada, albo kogoś innego kto wie) powinna się pojawić Księga Duchów wydana przez wyd. Rivail, więc już niedługo.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: konrad » 14 lut 2011, 23:54

jario pisze:Wie moze ktos czy wydawnictwo KOS zamierza wznowic wydanie jeszcze Ksiege Duchow?

Gdy wydawano "Niebo i piekło według spirytyzmu", zdobyłem informacje, że KOS zamierza wznowić "Księgę Duchów" w nowej oprawie graficznej itp. w tym samym roku (2009). Niestety rok 2009 minął, po nim minął rok 2010 i nastała cisza.

Bodajże cthulhu87 dopytywał się w KOS-ie o tę książkę i tam powiedziano mu, że nie będzie wznawiana. Szkoda, bo to najważniejsza książka spirytystyczna i bez niej ciężko w ogóle spirytyzm rozpowszechniać.

Podjąłem próbę wydania tego tłumaczenia w naszym wydawnictwie, ale niestety bez skutku. Jedynym więc wyjściem z sytuacji było ponowne przetłumaczenie książki i wydanie jej naszym nakładem. To właśnie w tej chwili czynimy i mam nadzieję, jak wspomniał Voldo, że zostanie ona wydana już niedługo. Na pewno jeszcze w tym półroczu, a cicho liczę właśnie na to, że w kwietniu.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: jario » 15 lut 2011, 11:28

Zycze zatem wytrwalosci i powodzenia w dazeniu do osiagniecia tego celu.Wiekszosc z nas na pewno bedzie chcialo miec to wydanie w biblioteczce a poza tym to przeciez fundament tej budowli ktora rozrasta w oczach.Jestem pelen podziwu jak to wszystko sie tutaj zmienilo podczas dlugiej mojej nieobecnosci na twojej(naszej)stronie,jak i poza nia.Oby ci nie zabraklo sily i checi.
Mistrz pojawia się tylko wtedy, kiedy uczeń jest gotowy ...
Awatar użytkownika
jario
spirytysta
spirytysta

Postautor: Robert » 15 lut 2011, 13:24

Jak "KD" zostanie wydana to z pewnością zamówię kilka egzemplarzy :) wszyscy czekają (tak jak pisał jario) na ten fundament wspaniałej budowli jaką jest spirytyzm!

„Jeśli dojdziesz do ładu z własnym wnętrzem, wówczas to, co zewnętrzne, samo się ułoży. Rzeczywistość pierwotna tkwi wewnątrz, a zewnętrzna jest wobec niej wtórna.„ Eckhart Tolle
Awatar użytkownika
Robert

PoprzedniaNastępna

Wróć do Literatura spirytystyczna