Pisarze stricte spirytystyczni

Dyskusje o książkach związanych z tematyką spirytystyczną i dostępnych w Polsce. Recenzje, zapowiedzi, streszczenia książek zagranicznych.

Re: Pisarze stricte spirytystyczni

Postautor: dankamik » 01 sty 2011, 20:09

Mogę Ci pożyczyć. Nie ma problemu
Wiedzcie, że dla poety jedna tylko droga: W sercu szukać natchnienia i dążyć do Boga!
- Adam Mickiewicz
dankamik

Postautor: Robert » 01 sty 2011, 22:29

dankamik pisze:Mogę Ci pożyczyć. Nie ma problemu

Nie stawiam oporu. Priv wiadomość dostałaś:)

„Jeśli dojdziesz do ładu z własnym wnętrzem, wówczas to, co zewnętrzne, samo się ułoży. Rzeczywistość pierwotna tkwi wewnątrz, a zewnętrzna jest wobec niej wtórna.„ Eckhart Tolle
Awatar użytkownika
Robert

Postautor: konrad » 02 sty 2011, 16:15

Ja tę książkę chyba nawet mam w domu, więc jest szansa, że ją wznowimy w przyszłym roku, więc nie trzeba jej będzie po antykwariatach szukać :)
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 03 sty 2011, 11:26

a pani Kübler Ross? Tez zajmowala sie tematyka...

A Zycie po smierci Szumana?

Zycie po zyciu Moodyego?

Tez mam ksiazke Deepaka Chopry Zycie po smierci...i uwazam ja za wspaniala ksiazke...no ale nie kazdy musi miec te same odczucia...

Mam jeszcze ksiazke Polskie zycie po smierci wydawnictwa Nieznany Swiat...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: konrad » 03 sty 2011, 11:31

Nikita pisze:a pani Kübler Ross? Tez zajmowala sie tematyka...

A Zycie po smierci Szumana?

Zycie po zyciu Moodyego?

Tez mam ksiazke Deepaka Chopry Zycie po smierci...i uwazam ja za wspaniala ksiazke...no ale nie kazdy musi miec te same odczucia...

Mam jeszcze ksiazke Polskie zycie po smierci wydawnictwa Nieznany Swiat...

Niewątpliwie tytuły i nazwiska, które podajesz, są bardzo ciekawe i warte przeczytania. Generalnie jednak nie można powiedzieć, że ich autorzy są stricte spirytystami. Chociaż np. Deepak Chopra często bierze udział w warsztatach organizowanych przez amerykańskich spirytystów. Pozostałe osoby być może spirytystami nigdy nie były, gdyż nie wiedziały, że taki spirytyzm, jaki znamy, w ogóle istnieje.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 03 sty 2011, 11:38

Elisabeth Kuebler- Ross miała stycznosć z ruchem spirytualistycznym i nawet brała udział w spektakularnych seansach,co wywarło na niej olbrzymie wrażenie.Miała też kontakt ze swoim przewodnikiem(a raczej przewodnikami)duchowymi.
Wprawdzie poźniej jej kontakty z mediami spirytystycznymi nieco osłabły na skutek jakichś powodów natury osobistej,ale kontakt z przewodnikami na pewno pozostał.
Elisabeth była tez zwolenniczką reinkarnacji,o czym pisze w swoich ksiażkach.
Nie byla spirytystką?Hmm...otwarcie o tym nie mówi,ale...
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: orystes » 03 sty 2011, 15:45

Mnie ostatnio wpadła w ręce książka o dość dziwnym tytule "Rozmowy ze śmiercią". Autorem jest Jan Udo Holey piszący pod pseudonimem Jan van Helsing. Ze wstępu wynika że książka została napisana na podstawie odpowiedzi udzielanych przez medium, któremu on zadawał pytania. Ale co lub kto przez to medium przemawiało to trudno ocenić. Oczywiście zakładając że książka nie jest fikcją literacką tylko faktycznie została napisana przy pomocy medium.
orystes

Postautor: Nikita » 22 sty 2011, 13:23

Konradzie czy aby byc spirytysta nalezy nalezec do Towarzystwa Spirytystycznego...wydaje mi sie, ze pani Kübler Ross miala o wiele wiecej pojecia na temat smierci i zycia po smierci od niejednego nie jednej z nas....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Luperci Faviani » 22 sty 2011, 16:31

Konrad jest na obczyźnie...
Spirytysta to człowiek, który wprowadza w życie zasady filozofii spirytystycznej, czyli szerzy w okół siebie miłość i nie musi należeć do jakiegokolwiek stowarzyszenia spirytystycznego.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Nikita » 23 sty 2011, 14:31

Czyli uznajesz pania Kübler Ross za pisarke spirytystyczna? Wedlug tego co powiedziales mozna tak wywnioskowac...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Literatura spirytystyczna