czarnyMag pisze:Ryszard pisze:Owsiakowi wierzą widzowie TVN, katolicy są na całym świecie
A Ty jesteś "Ryszard" katolikiem? Tak pytam dla mojej jasności - uważasz się za katolika?
Byłem i nawet wierzyłem, ech
czarnyMag pisze:Ryszard pisze:Owsiakowi wierzą widzowie TVN, katolicy są na całym świecie
A Ty jesteś "Ryszard" katolikiem? Tak pytam dla mojej jasności - uważasz się za katolika?
Ryszard pisze:czarnyMag pisze:Ryszard pisze:Owsiakowi wierzą widzowie TVN, katolicy są na całym świecie
Byłem i nawet wierzyłem, ech
czarnyMag pisze:
A tak dosłownie w co wierzyłeś? I na jakiej podstawie? Bo tak nauczali księża na religii![]()
A w czym mi na przykład może zawadzać katolickie wyznanie czy islamskie![]()
W niczym![]()
a propos "Ryszard" zwątpiłeś bo Twoja rodzicielka umarła? bo ja te Twoje wypowiedzi tak akurat zrozumiałem - wcześniej byłeś katolikiem a kiedy Twoja rodzicielka zmarła zachwiałeś się w posadach i odtrąciłeś to co wyznaczało dotychczas Twoją drogę - takMam rację katoliku
Ryszard pisze:czarnyMag pisze:
A tak dosłownie w co wierzyłeś? I na jakiej podstawie? Bo tak nauczali księża na religii![]()
A w czym mi na przykład może zawadzać katolickie wyznanie czy islamskie![]()
W niczym![]()
a propos "Ryszard" zwątpiłeś bo Twoja rodzicielka umarła? bo ja te Twoje wypowiedzi tak akurat zrozumiałem - wcześniej byłeś katolikiem a kiedy Twoja rodzicielka zmarła zachwiałeś się w posadach i odtrąciłeś to co wyznaczało dotychczas Twoją drogę - takMam rację katoliku
Masz rację.
Przeszkadza, jak czytałeś i odpowiedziałeś w temacie, tym co tak się chełpią znajomością "etyki" oraz pałają "miłością" do bliźnich, nie razi mnie, aż tak bardzo czyjaś głupota jednak akceptacja takich objawów miłości przez moderatora jest niedopuszczalna.
Diable, nie to, że umarła lecz to iż po śmierci nie ma już nic, żadnego gdzieś, żadnego tam ...

assasin pisze:Powiem tyle. Widzę tutaj strony silny antyklerykalizm i próby zniszczenia resztek autorytetu kościoła...
I to mi się nie podoba. Kościół i wiara chrześcijańska była filarem cywilizacji zachodu. Nie warto kopać tego filaru, który jako jedyny został że starej silnej Europy. Z czysto praktycznego względu warto tego nie robić. Bo co w miejsce chrześcijaństwa? Islam "religia pokoju"?

Wróć do Literatura spirytystyczna
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości