Księga Duchów, wyd. polskie z 1879 - allegro

Dyskusje o książkach związanych z tematyką spirytystyczną i dostępnych w Polsce. Recenzje, zapowiedzi, streszczenia książek zagranicznych.

Re: Księga Duchów, wyd. polskie z 1879 - allegro

Postautor: tadyszka » 26 kwie 2013, 20:46

jestem szczesliwa posiadaczka tej ksiazki :)
jednakze z zeskanowaniem jej moze byc problem.
strony przy mocniejszym dotknieciu i przycisnieciu do skanera moga mi sie po prostu rozleciec.
proponuje zsfotografowanie wszystkich stron tak jak robil Voldo w przypadku F. Kluskiego i reszty.

mam pomysl ze na naszych spotkaniach wirtualnych moge ja wam czytac? tylko nie wiem czy chcecie, jest ona pelna archaizmow.

wie ktos w jakich warunkach najlepiej przechowywac tak stare ksiazki?
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Postautor: cthulhu87 » 26 kwie 2013, 21:44

tadyszka pisze:wie ktos w jakich warunkach najlepiej przechowywac tak stare ksiazki?

Mogę coś powiedzieć o archiwaliach. To też papier, więc pewnie podobnie jak z książkami :D
A zatem: sucho, widno, chronić przed nasłonecznieniem, temperatura powietrza w graniach 16*-20*C, wilgotność powietrza ok 50-55%. Jeśli dołożyć do tego dobrą wentylację, książka przetrwa przynajmniej do momentu, aż Korea Północna odpali rakiety dalekiego zasięgu ;)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Voldo » 26 kwie 2013, 21:50

tadyszka pisze: proponuje zsfotografowanie wszystkich stron tak jak robil Voldo w przypadku F. Kluskiego i reszty.

Ja się nie przyznaję do winy.
To Marcin i Rafał, nie ja :?
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Poprzednia

Wróć do Literatura spirytystyczna