Leon Denis - Życie po śmierci

Dyskusje o książkach związanych z tematyką spirytystyczną i dostępnych w Polsce. Recenzje, zapowiedzi, streszczenia książek zagranicznych.

Re: Leon Denis - Życie po śmierci

Postautor: Luperci Faviani » 20 sie 2010, 10:33

konrad pisze:A co do winorośli... Widzę, że LF jest jej 100% fanem :D

Lubię nie tylko winorośl, wino też :mrgreen:
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: konrad » 20 sie 2010, 12:06

ADI84 pisze:Okładka super :),ale jeśli miał bym coś dożucić to może z prawej strony drzwi winogrono pnące się do góry.:)tylko że winogrono zarezerwowane dla Kardeca :).To może białego gołębia wylatującego w promieniach słońca ku górze , umieścił bym go z lewej strony drzwi.A może jedno i drugie :).

Pomysł jest dobry. Ale obawiam się, że taki kiepski grafik jak ja sobie z tym nie poradzi... :D
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Damian » 20 sie 2010, 13:30

"Lubię nie tylko winorośl, wino też "

Ciekawe jestem jakie te wina lubisz :mrgreen: .

Ja osobiscie aby winogrona bradzo lubię ,a jęśli chodzi o alkohol to nie umiem przetrawić w żadnej postaci nawet piwa.Nie wiem już czy to błogosławieństwo czy kara :( .Może w poprzednim wcieleniu nadużywałem alkoholu i teraz mam,mimo iż chcę czasem się napić to po łyku już mam dosyć a broń Boże wprowadzić się w stan upojenia.

A co do okładki może wytnij jakiegoś gołąbka i wklej hehe,nie wiem jak, bo na tym się wcale nie znam :).Jednym słowem jak dla mnie i taka może byś.
Damian

Postautor: Voldo » 20 sie 2010, 14:24

ADI84 pisze:a jęśli chodzi o alkohol to nie umiem przetrawić w żadnej postaci nawet piwa.Nie wiem już czy to błogosławieństwo czy kara

Ja też tak mam ;)
Jeśli chodzi o to, czy kara czy błogosławieństwo - dla Twojego portfela i wątroby na pewno to drugie :P
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Damian » 20 sie 2010, 14:40

Może jesteśmy stworzeni do obcowania ze spirytusem :mrgreen: w postaci spirytyzmu ;) .Jak na razie ta forma mi nie szkodzi :D
Damian

Postautor: Nikita » 15 paź 2010, 14:14

O czym jest ta ksiazka?? oczywiscie domyslam sie, ze o zyciu po smierci...ale czym sie np. rozni od zycia po smierci innych autorow????
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: konrad » 15 paź 2010, 19:24

Nie wiem, o czym są inne książki "Życie po śmierci" (w sumie czytałem tylko jedną Iana Wilsona), ale ta Leona Denis podzielona jest na kilka części:
- najpierw autor szuka elementów filozofii spirytystycznej w starożytnych kulturach od Egiptu, przez Indie po Galię
- następnie opisuje najważniejsze zasady spirytyzmu (w sposób nieco inny niż Kardec - ten jest bowiem naukowcem, więc jego styl jest dość chłodny i analityczny; Leon Denis nazywany był poetą spirytyzmu, więc opisuje spirytyzm w sposób bardziej barwny i z większym polotem)

To tak w dużym skrócie :)

PS. Bodajże to tej książce zawdzięczamy obecność cthulhu87 na forum, bo na nią właśnie najpierw trafił :)
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 15 paź 2010, 20:54

dzieki za opis :D
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: konrad » 19 paź 2010, 09:15

Książka poszła do druku. Zostanie wydana razem z "Czym jest spirytyzm?" i te dwa tytuły będzie można już kupić na koniec miesiąca (myślę, że koło 29-30 na pewno). Powinny też już być do kupienia na wykładach w Warszawie. Cen jeszcze nie ustaliłem, ale każda z tych książek powinna kosztować ok. 20-30 zł (Czym jest spirytyzm ma 160 stron, więc jest tańszy niż Życie po śmierci, które ma 308 stron). Dziś wieczorem postaram się wrzucić okładki obu książek na portal.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Poprzednia

Wróć do Literatura spirytystyczna