Gdzie kupić książki

Dyskusje o książkach związanych z tematyką spirytystyczną i dostępnych w Polsce. Recenzje, zapowiedzi, streszczenia książek zagranicznych.

Re: Gdzie kupić książki

Postautor: konrad » 29 gru 2009, 19:33

lach pisze:Jeśli jakieś publikacji w danym momencie nie mają, to na pewno sprowadzą

Czasem niestety nawet najlepsze chęci księgarzy nie pomogą - nakład niektórych książek jest już po prostu wyczerpany.

Dobra wiadomość jest jednak taka, że od stycznia zacznie działać pierwsza internetowa księgarnia spirytystyczna, gdzie znaleźć będzie można wszystkie, miejmy nadzieję, dobre książki dotyczącego tego tematu, a także publikacje PTSS w tym nasz kwartalnik, który rusza już na początku przyszłego roku.

Niedługo prześlę więcej informacji - strona księgarni jest już praktycznie gotowa, ale wciąż jeszcze sprowadzamy dobre książki do dystrybucji :) Już niedługo na portalu znajdziecie więcej informacji na ten temat.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: vinitor » 30 gru 2009, 05:35

Zapowiedź Konrada o rychłym uruchomieniu księgarni internetowej tematycznie związanej z spirytyzmem, to dobra wiadomość. Miejmy nadzieję, że ceny i koszty wysyłki nie będą wyśrubowane, jak to daje się dostrzec w innych księgarniach i punktach dysponujących tego rodzaju asortymentem. Póki co, zawsze można korzystać z kanałów informatycznych internetu, o ile ma się do niego dostęp, w poszukiwaniu upragnionej pozycji wydawniczej. Od czasu do czasu na Allegro wystawiane są na sprzedaż niektóre tytuły. Teraz znaleźć tam można : „Jak kontaktować się z tamtym światem”. „Niebo i piekło”, „Księga Mediów”. Wydaje mi się, że w zasobach samego portalu także powinny znajdować się do ściągnięcia darmowe e-booki jakie ukryte są gdzieś w zakamarkach sieci, a w księgarni e-booki będące w cenie znacznie niższej w porównaniu z oryginałem na papierze.

.....................................................
„Rzeka prawdy płynie korytem błędów”
Rabindranath Tagore
.......................................................
" Rzeka prawdy płynie korytem błędów."
Rabindranath Tagore
Awatar użytkownika
vinitor

Postautor: konrad » 30 gru 2009, 10:42

vinitor pisze:Miejmy nadzieję, że ceny i koszty wysyłki nie będą wyśrubowane, jak to daje się dostrzec w innych księgarniach i punktach dysponujących tego rodzaju asortymentem.

Jednym z celów jest udostępnienie książek w rozsądnych cenach. Z pewnością te, które będziemy wydawali w naszym zakresie, nie będą droższe niż 30-35 zł. Postaram się też, by koszty wysyłki były atrakcyjne. Myślę, że będzie to powiedzmy 5 zł w przypadku przedpłaty na konto, ale nie wykluczam promocji dla forumowiczów ;)

vinitor pisze:Wydaje mi się, że w zasobach samego portalu także powinny znajdować się do ściągnięcia darmowe e-booki jakie ukryte są gdzieś w zakamarkach sieci, a w księgarni e-booki będące w cenie znacznie niższej w porównaniu z oryginałem na papierze.

To właśnie jedno z naszych zamierzeń. Jedynym problemem jest to, że umieszczamy w sieci jedynie książki, do których mamy prawa autorskie, albo też prawa do nich już wygasły (np. książki wydane przed wojną lub w XIX wieku). Niestety książek takich w sieci za dużo nie ma, więc musimy po prostu je skanować, obrabiać i umieszczać na portalu. To zresztą już powoli robimy, niestety proces ten jest dość czasochłonny.

Co do e-booków sprzedawanych w księgarni - tłumaczenia książek Kardeca docelowo i tak będę chciał umieścić za darmo na portalu np. Ewangelię według spirytyzmu. Jestem przekonany, że książki te i tak ludzie będą chcieli kupić, a i tak nikt nie da rady przeczytać ich na ekranie komputera (mają po 300-400 stron). Jeśli chodzi o pozostałe, sprzedaż ich pod postacią e-booków jest myślę również dobrym pomysłem - jedyny problem to zorganizowanie tego od strony technicznej. To jednak też jest przeszkoda, którą będzie można pokonać.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: sigma » 01 sty 2010, 11:00

Wpisuję się tutaj nieśmiało ponieważ o spirytyźmie niewiele wiem a zauważyłem że wiedza niektórych Forumowiczów jest imponująca :).

Otóż otrzymuję regularnie katalog ofert KDC. Numer grudniowy nadszedł jeszcze w listopadzie ale dopiero teraz mogłem go przejrzeć. Znajdują się tam między innymi dwie poniższe pozycje:

http://www.gandalf.com.pl/b/kim-bylem-w-przeszlosci/

http://www.empik.com/reinkarnacja-w-hip ... od470228,p

Pozycje podaję z innych stron niż KDC ale to przecież wszystko jedno. W każdym razie cena KDC (bez kosztu wysyłki) jest zbliżona do cen podanych na tych stronach. Przypuszczam że mogą być dostępne też w antykwariatach bo oferta nie jest "z wczoraj".

Informację przekazuję w dobrej wierze podkreślając że osobiście tych książek nie czytałem. A podaję je dlatego że zauważyłem zainteresowanie powrotem do poprzednich wcieleń choćby na czacie sobotnio-niedzielnym. Ten temat ciągle powraca :).
Piotr

Kto zwycięża innych, jest silny. Kto zwycięża siebie, jest wielki.
sigma

Postautor: vinitor » 01 sty 2010, 11:49

Zapoznając się z aspektami dostępności słowa drukowanego, wyłaniają się następujące problemy:

1. Książek tematycznych mogłoby być więcej ale, jak pisze Konrad, zawodzi np. dystrybutor, a przyczyny mogą być różne, wliczając tu jakieś naciski odgórne.

2. O cenach książek wiadomo od dawna, że są niejako zaporą finansową i nie każdy zdecyduje się na wydatek kilkudziesięciu złotych, bo przecież może mieć jeszcze inne zainteresowania i zobowiązania finansowe.

3. Popyt lub prędzej jego brak ewentualnie mizerny, zniechęca księgarzy do uzupełniania księgozbiorów, bo zwyczajnie zalegają długo i trzeba je okresowo odkurzać.

KDC nie jest znowu taka tania zważywszy, że zwłaszcza nowości lub poszukiwane mają podkręconą cenę. Dla pasjonatów nie stanowi to z pewnością przeszkody.

Oferta Portalu ustanowienia własnych zasobów książek poświęconych zagadnieniom spirytyzmu jest na czasie i dobrym pomysłem, nie zapewni to jednak gwałtownego wzrostu badaczy omawianego zagadnienia. Jak zwykle, na odczuwalne zmiany najlepszym lekiem jest czas, którego potrzeba nam wszystkim. Czas to nie tylko pieniądz, to szansa na wprowadzenie zmian w niejednym zagmatwanym życiu.
.......................................................
" Rzeka prawdy płynie korytem błędów."
Rabindranath Tagore
Awatar użytkownika
vinitor

Postautor: Sebastian » 16 sty 2010, 14:07

Co do Astro 3 w Łodzi byłem i mogę powiedzieć, że sklep ma fajny klimat :D Ale są tam wszelakiej maści książki ezoteryczne, stricte spirytystycznych raczej niewiele.

Dziwię się, że nikt nie wymienił jeszcze internetowego sklepu Merlin.pl
http://merlin.pl/allan-kardec/browse/se ... &sort=rank
Aktualnie dostępna jest KM, Jak kontaktować się z tamtym światem i NiP. Z tym, że ceny są faktycznie wyśrubowane. Ja NiP kupiłem na Festiwalu Zdrowa i Niezwykłości w Łodzi za... 35zł. A KM na stronie KOS-a, jest o 10zł tańsza niż na merlinie xD
Awatar użytkownika
Sebastian
spirytysta
spirytysta

Postautor: konrad » 16 sty 2010, 21:40

W naszej księgarni internetowej ceny będą różne, ale akurat KM i Niebo i Piekło będzie po cenie takiej, jak na stronie KOS (albo taniej, jak przyjdzie mi pomysł na jakąś promocję :D)
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Poprzednia

Wróć do Literatura spirytystyczna