000Lukas000 pisze:Wypada to tylko skomentować z cytatem z strony ruchu gralla![]()
"Gdziekolwiek, natraficie na brak tolerancji i nienawiść, lub gdzie zobaczycie wręcz wrogość, podjudzanie przeciwko innym, którzy nie są tej samej wiary, gdzie istnieje dążenie do działania na szkodę innowierców, tam nauka nie pochodzi od Boga lub została sfałszowana! Tacy ludzie służą tylko i wyłącznie ciemnościom, lecz nigdy Światłu!"
Nemare pisze:Wyraziłem swój pogląd w moim przekonaniu słuszny na temat wiedzy merytorycznej niektórych wypowiedzi.

Voldo pisze:Aha. Jeśli Ziemia jest na 18, 19/21 to ja życzę powodzenia.
Spirytyzm mówi, że Ziemia jest jednym z tych niższych światów (a z powodu owego jest co jest, tyle nienawiści i tak dalej).
Więc teorie się od siebie dosyć różnią. No cóż, ja jednak pozostanę przy tej spirytystycznej, bo wydaje mi się logiczniejsza, jednakże nie mówię, że ta z poziomami jest błędna.
No, chyba, że jest materia materialna, materia 3/4 materialna, materia pół materialna, materia ćwierć materialna i tak dalej. To wtedy co innego. Chociaż takie coś to by było niepotrzebne zakręcanie się.

Wróć do Literatura spirytystyczna
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość