Chciałam Wam gorąco polecić autobiografię Elisabeth Kubler-Ross "Koło życia". Jest to ksiązka niezwykła, którą czyta się jednym tchem. Jestem zafascynowana Elisabeth, uważam że była to absolutnie niezwykła osoba W ksiązce jest wątek polski, no i oczywiście spirytystyczny. Więcej nie powiem...
Elisbath Kubhler-Ross wykonała moim zdaniem doskonałą pracę i nie bez kozery co i rusz odwołuje się do niej na swoich wykładach Divaldo Franco. Myślę, że zrobiła sporo ku temu, by przełamać tabu śmierci... Choć jeszcze jest tu sporo do zrobienia, bo ludzie do śmierci odwracają się plecami, choć jest to wydarzenie, które każdego człowieka kiedyś czeka.
Viridi pisze:Niestety nie znam wykładów Divaldo Franco W jakim sensie się do niej odwołuje?
Divaldo bardzo często ma wykłady na tematy psychologiczne, które rozważa ze spirytystycznego punktu widzenia - widać, że bardzo ceni Kubler-Ross i często odwołuje się do jej badań. Dwa są dostępne w internecie (jeden na naszym portalu w dziale audio i o ile pamiętam, tam właśnie Divaldo coś wspominał o Kubler-Ross), drugi na youtube.